Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 5 osób
Składniki
- 50 dag pierś kurczaka
- 5 dag wiórki kokosowe
- sól
do smaku - pieprz biały
do smaku
- Glazura:
- 5 łyżek keczup
- 3 łyżki olej
- 1/2 sztuki sok z cytryny
- 2 łyżki miód
- 2 łyżki sos sojowy
- 1 szczypta pieprz cayenne
|
|
Sposób przyrządzania:
- Filety z kurczaka dokładnie umyj, osusz, podziel na kotlety o grubości około 1,5 cm, lekko rozbij tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem.
- Z podanych składników przygotuj glazurę, posmaruj nią mięso.
- Piecz na grillu, często przewracaj i smaruj pozostałą glazurą.
- Po upieczeniu szybko obtocz w wiórkach kokosowych.