Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 10 sztuk jagnięcina
kotlety z kostką - 3 sztuki cytryna
- 8 łyżek oliwa
- 250 g cukinia
mała - sól
do smaku - pieprz
do smaku - 400 g fasola biała
jaś, ugotowana - 4 sztuki dymka
- 1 sztuka chili papryczka
czerwona - 1 pęczek mięta
- 150 g ser mozzarella
|
|
Sposób przyrządzania:
- W misce wymieszaj sok wyciśnięty z 1 cytryny z 4 łyżkami oliwy. Do powstałej marynaty włóż kotlety i odstaw na 20 minut.
- Cukinie pokrój wzdłuż na plastry, skrop je 2 łyżkami oliwy i oprósz solą oraz pieprzem.
- Kotlety wyjmij z marynaty i grilluj po 3 minuty z każdej strony. Plastry cukinii także grilluj po 3 minuty z każdej strony, aż będą miękkie.
- Na grillu połóż również pokrojone w plastry pozostałe cytryny i piecz je po 60 sekund z każdej strony.
- Grillowane mięso przełóż razem z cukinią i cytryną na talerz. Dodaj osączoną fasolę, pokrojoną dymkę i posyp posiekanym chili i miętą. Dodaj porwaną na kawałki mozzarellę, skrop oliwą i dopraw solą oraz pieprzem.
Źródło przepisu: Moje gotowanie