Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Grillowana karkówka z pesto z jarmużu


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 5 sztuk kotletów z karczku wieprzowego
  • 2 łyżki  posiekanego świeżego rozmarynu
  • 3 sztuki posiekane ząbki czosnku
  • 1 łyżka  oleju rzepakowego
  • sól
  • pieprz
    Pesto
  • 150 g  pokrojonych liści jarmużu
  • 2-3 sztuki posiekane ząbki czosnku
  • 70 g  uprażonych pestek słonecznika
  • 50 g  startego twardego sera
  • sok z 1/2 cytryny
  • 100-150 ml  oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Rozmaryn, czosnek oraz olej wymieszaj w misce. Uzyskaną marynatą natrzyj mięso i odstaw je na 60 minut w chłodne miejsce.
  2. Do blendera włóż liście jarmużu, czosnek, pestki słonecznika, ser oraz sok z cytryny i zmiksuj. Następnie miksując powoli dodawaj oliwę. Uzyskane pesto powinno mieć lekkie grudki.
  3. Karkówkę grilluj na rozgrzanym grillu przez 5 minut z każdej strony. Podawaj z pesto.
Smacznego!


Źródło przepisu: Kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE