Dzisiaj jest: Czwartek, 19.07.2018 Imieniny: Wincentego i Wodzisława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Grillowana karkówka z warzywami


25.10.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 2 plastry  karkówki
  • 1 sztuka żółta papryka
  • 1 sztuka zielona papryka
  • 1 sztuka czerwona papryka
  • 1 sztuka cebula
  • sól
  • 2 sztuki pomidory
  • pieprz kolorowy gruboziarnisty
  • koperek
  • 8 sztuk ziemniaków
  • 1 ząbek  czosnku
  • cytryna

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso umyj, oprósz solą oraz pieprzem i wrzuć na rozgrzanego grilla. Czosnek pokrój w plasterki i połóż na mięsie, delikatnie dociskając.
  2. Papryki i pomidory umyj, oczyść i pokrój w kawałki. Cebulę obierz i pokrój w talarki. Wyłóż na grilla obok mięsa, całość grilluj przez 5 minut.
  3. Grillujące się mięso skrop sokiem z cytryny i grilluj jeszcze 5 minut. Następnie skrop pozostałym sokiem z cytryny i grilluj jeszcze 30 minut, przewracając od czasu do czasu. Gotową karkówkę podawaj z grillowanymi warzywami i ziemniakami z wody, posypanymi posiekanym koperkiem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Maks07

Posty : 12

Przepisy: 182


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0


NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE