Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 2 sztuki Kiełbasa z pieca Madej Wróbel
- 1 puszka Suszone pomidory
- 1 puszka Czarne oliwki (bez zalewy)
- 1 opakowanie Koreczki helskie
- 1 puszka Ogórki konserwowe
- 1 szklanka Musztarda rosyjska
- 1 ząbek Czosnek
- 1 pęczek Natka pietruszki
- 1 łyżka Sok z cytryny
- 1 szczypta sól ziołowa
- 1 szczypta Pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Przekrój kiełbasę w poprzek, oddzielając dolną część kiełbasy od górnej.
- Przygotuj tapenadę: zmiksuj dokładnie oliwki, suszone pomidory, koreczki helskie, czosnek, natkę, sok z cytryny i przyprawy. Rozsmaruj tapenadę na połówce kiełbasy, następnie połóż warstwę musztardy i nakryj górną częścią kiełbasy.
- Grilluj na ruszcie lub na aluminiowych tackach. Pokrój bagietkę i przygotuj ogórki do podania jako dodatek. Podziel gorącą kiełbasę na dwie części, a jeśli masz duży apetyt, nie przedzielaj i zjedz całą.
Źródło przepisu: Madej Wróbel