Dzisiaj jest: Czwartek, 19.07.2018 Imieniny: Wincentego i Wodzisława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Grillowane krewetki na maśle


02.05.2015
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Grillowane krewetki na maśle można podawać z bagietką, by były bardziej sycące.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 200 g   masło
    miękkie
  • 1 ząbek  czosnek
    duży
  • 1 pęczek  natka pietruszki
  • 1 sztuka  chili papryczka
    czerwona
  • 2 sztuki  limonka
  • sól morska
    do smaku
  • 1 kg  krewetki
    tygrysie, duże, surowe, bez głów z ogonkami

Sposób przyrządzania:

  1. Masło wymieszaj z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, posiekaną natką i chili, sokiem z 1 limonki i solą. 1 łyżkę masła ziołowego wymieszaj z krewetkami i odstaw je do lodówki.
  2. Z pozostałego masła zrób wałek, owiń go folią spożywczą i włóż do zamrażalnika.
  3. Zamarynowane krewetki ułóż na ruszcie i piecz 4 minuty z każdej strony, na różowy kolor.
  4. Zamrożone masło wyjmij z lodówki, pokrój w plastry i połóż na ugrillowane krewetki. Podawaj z limonką pokrojoną w ósemki.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Garfield

Posty : 13

Przepisy: 109


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.50 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE