Dzisiaj jest: Wtorek, 17.07.2018 Imieniny: Bogdana i Aleksego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Grillowane pulpety w cukinii


20.05.2015
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Grillowane pulpety w cukinii najlepiej podawać z sałatką oraz pieczywem.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 400 g  mięso mielone
    wołowe
  • 1 sztuka  cebula
  • 1 sztuka  jajka
  • papryka (przyprawa)
    mielona, ostra, do smaku
  • 4 łyżki  bułka tarta
  • 120 g  ser mozzarella
  • 2 sztuki  cukinia
    małe
  • oliwa z oliwek
  • 50 g  sezam ziarenka
    czarne i jasne nasiona
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Cebulę obierz i drobno posiekaj. Mięso mielone przełóż do miski. Dodaj jajko, cebulę i bułkę tartą. Składniki dopraw solą, pieprzem oraz mieloną papryką i dokładnie wszystko wymieszaj. W razie potrzeby dodaj do masy więcej bułki tartej.
  2. Mozzarellę pokrój w większą kostkę. Każdy kawałek sera owiń mięsem i uformuj niewielkie pulpety.
  3. Cukinie umyj i obieraczką do warzyw pokrój w cienkie wstążki. Mięsne kulki owiń paskami cukinii, po czym po 3 pulpeciki nabij na patyczki do szaszłyków. Całość posmaruj odrobiną oliwy i podsmaż z obu stron na grillu.
  4. Podsmażone szaszłyki ułóż w naczyniu żaroodpornym i podpiecz przez 10 minut. Gotowe szaszłyki wyłóż na talerze i posyp sezamem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

kermit

Posty : 13

Przepisy: 98


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.50 Ocen: 2


NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE