Dzisiaj jest: Niedziela, 18.02.2018 Imieniny: Symeona i Konstancji



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5789

Grillowany łosoś z limonką


17.10.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 1 sztuka filet z łososia
  • sok z 1 limonki
  • skórka otarta z 1/2 limonki
  • 3 łyżki  oliwy
  • sól
  • pieprz
    Sos winegret
  • 4 łyżki  oliwy
  • 1 łyżka  soku z cytryny
  • 1 łyżeczka  musztardy
  • sól
  • pieprz
    Dodatkowo
  • 1 główka  sałaty

Sposób przyrządzania:

  1. Do miski wyciśnij z sok z limonki. Dodaj 3 łyżki oliwy, skórkę z limonki oraz pieprz. Wymieszaj i polej łososia powstała marynatą.
  2. Grilluj łososia z obu stron, a gdy będzie gotowy, oprósz solą.
  3. W miseczce wymieszaj składniki sosu winegret. Podawaj łososia z cząstką limonki oraz sałatą polaną sosem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Neo8

Posty : 13

Przepisy: 149


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olejki aromatyczne w domowej apteczce Olejki aromatyczne w domowej apteczce

Susanna Farber, Axel Meyer

Wydawnictwo: Purana


Naturalne, czyste zapachy dla zdrowia i dobrego samopoczucia. Olejki eteryczne wyrażają ducha rośliny w postaci jej charakterystycznego zapachu. Mogą nas orzeźwiać, jak cytrusy, upajać, jak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE