Dzisiaj jest: Poniedziałek, 16.07.2018 Imieniny: Marii i Benedykta



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Hamburgery cajun


26.06.2016
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Serdecznie polecam! :)

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 1 kg  wołowina
    mielona
  • masło
    do smarowania
    Przyprawy:
  • 1.5 łyżek  pieprz cayenne
  • 1 łyżka  pieprz czarny
  • 1.5 łyżeczek  tymianek
  • 1.5 łyżeczek  czosnek
  • 1.5 łyżeczek  kminek
    zmielony

Sposób przyrządzania:

  1. Składniki przyprawy dokładnie wymieszaj.
  2. Mięso połącz z 3 łyżeczkami przyprawy.
  3. Uformuj 6 kotletów grubości około 1,5 cm.
  4. Włóż je do dużego, płaskiego naczynia, odstaw do lodówki.
  5. Po godzinie wyjmij, posmaruj stopionym masłem, posyp przyprawą (po mniej więcej ćwierć łyżeczki z każdej strony).
  6. Piecz krótko, na tacce, na bardzo gorącym grillu.



Przepis dodany przez:

gabriela-kraszewska

Posty : 0

Przepisy: 18


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE