Dzisiaj jest: Poniedziałek, 19.02.2018 Imieniny: Konrada i Arnolda



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5789

Indyk w migdałach


21.06.2016
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Polecam! :)

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 50 dag  piersi indyka
  • 10 dag  płatki migdałów
  • sól
    do smaku
    Glazura
  • 1/3 szklanki  oliwa
  • 1 ząbek  czosnek
  • 1 łyżka  musztarda
  • 1 łyżka  miód
    płynny
  • 1 łyżka  sok z cytryny
  • 1 łyżka  papryka (przyprawa)
    słodka

Sposób przyrządzania:

  1. Umyte, osuszone i pokrojone w paski grubości około centymetra mięso z indyka uformuj w kształt wydłużonego liścia.
  2. Posól i wstaw na 2 godziny do lodówki.
  3. Obierz czosnek i przeciśnij go przez praskę.
  4. Połącz oliwę z musztardą, miodem i cytryną, dodaj paprykę i czosnek.
  5. Wyjmij z lodówki mięso, nadziej je na patyczki, posmaruj glazurą, piecz na grillu, smarując od czasu do czasu pozostałą glazurą.
  6. Zaraz po zdjęciu z rusztu szybko obtocz w migdałach.



Przepis dodany przez:

Marlena1989

Posty : 0

Przepisy: 7


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olejki aromatyczne w domowej apteczce Olejki aromatyczne w domowej apteczce

Susanna Farber, Axel Meyer

Wydawnictwo: Purana


Naturalne, czyste zapachy dla zdrowia i dobrego samopoczucia. Olejki eteryczne wyrażają ducha rośliny w postaci jej charakterystycznego zapachu. Mogą nas orzeźwiać, jak cytrusy, upajać, jak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE