Dzisiaj jest: Czwartek, 18.04.2024 Imieniny: Bogusławy i Bogumiły



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Indyk w migdałach


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Polecam! :)

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 50 dag  piersi indyka
  • 10 dag  płatki migdałów
  • sól
    do smaku
    Glazura
  • 1/3 szklanki  oliwa
  • 1 ząbek  czosnek
  • 1 łyżka  musztarda
  • 1 łyżka  miód
    płynny
  • 1 łyżka  sok z cytryny
  • 1 łyżka  papryka (przyprawa)
    słodka

Sposób przyrządzania:

  1. Umyte, osuszone i pokrojone w paski grubości około centymetra mięso z indyka uformuj w kształt wydłużonego liścia.
  2. Posól i wstaw na 2 godziny do lodówki.
  3. Obierz czosnek i przeciśnij go przez praskę.
  4. Połącz oliwę z musztardą, miodem i cytryną, dodaj paprykę i czosnek.
  5. Wyjmij z lodówki mięso, nadziej je na patyczki, posmaruj glazurą, piecz na grillu, smarując od czasu do czasu pozostałą glazurą.
  6. Zaraz po zdjęciu z rusztu szybko obtocz w migdałach.



Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 7


Zobacz więcej na temat:

przepisy na grillaindykmigdały


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE