Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Marynowane żeberka z grilla


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Marynowane żeberka z grilla najlepiej podawać ze świeżymi warzywami. Danie świetnie uzupełni surówka z pomidorów i bazylii.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1.5 kg  żeberka wieprzowe
  • 2 sztuki  chili papryczka
  • 3 łyżki  cukier
  • 6 łyżek  ocet winny
    czerwony
  • 5 gałązek  tymianek
  • 7 łyżek  keczup
    łagodny
  • 7 łyżek  musztarda
  • 5 łyżek  olej
  • 1 szczypta  chili (przyprawa)
    mielona
  • warzywa świeże
    do dekoracji
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Żeberka opłucz, osusz i przetnij ostrym nożem na mniejsze kawałki. Papryczki chili umyj, drobno posiekaj. Wlej zimną wodę do garnka, dodaj sól, pieprz, cukier, ocet winny, papryczki oraz liście tymianku.
  2. Do przygotowanej zalewy włóż żeberka i gotuj je przez 70 minut, aż zmiękną, a mięso będzie lekko odchodzić od kości. Ugotowane żeberka wyjmij i odstaw do ostygnięcia.
  3. Z keczupu, musztardy, oleju, soli, pieprzu i szczypty mielonej papryki przygotuj marynatę.
  4. Żeberka obtaczaj w marynacie i piecz na rozgrzanym grillu z obu stron.
Smacznego!


Źródło przepisu: Smacznego!


Przepis dodany przez:

Posty : 9

Przepisy: 66


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.50 Ocen: 2


NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE