Dzisiaj jest: Sobota, 21.07.2018 Imieniny: Daniela i Andrzeja



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Sałatka z grilla


05.05.2017
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

śródziemnomorska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Odpowiednio dobrane i ugrillowane warzywa możemy również połączyć w pyszną sałatkę, która nie tylko wspaniale smakuje, ale również pięknie wygląda na stole.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 pęczek  szparagi
    zielone
  • 1 sztuka  papryka czerwona
  • 1 sztuka  papryka pomarańczowa
  • 1 sztuka  cukinia
    mała
  • 1 sztuka  papryka jalapeno
    mała
  • 1/2 słoiki  oliwki
  • 6-8 sztuk  pomidorki koktajlowe
  • 1 główka  czosnek
  • 1/2 słoiki  sos czosnkowy
  • 1/4 sztuki  sok z cytryny
  • 1/2-1 słoik  dressing włoski

Sposób przyrządzania:

  1. Papryki, cukinię, paprykę jalapeno i pomidorki myjemy i kroimy w cząstki. Szparagi obieramy i pozostawiamy w całości.
  2. Wszystko smarujemy dressingiem włoskim i wrzucamy na grilla. Pieczemy przez kilka minut po każdej stronie.
  3. Czosnek przekrawamy na pół i również grillujemy do miękkości. Na talerzu układamy warzywa i czosnek.
  4. Dodajemy oliwki i wszystko skrapiamy sokiem z cytryną. Sos czosnkowy wlewamy do pojemniczka, który umożliwi samodzielne maczanie warzyw.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Rokl

Posty : 78

Przepisy: 86


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE