Dzisiaj jest: Piątek, 18.08.2017 Imieniny: Heleny i Bronisławy



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5775

Sałatka z grilla


05.05.2017
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

śródziemnomorska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Odpowiednio dobrane i ugrillowane warzywa możemy również połączyć w pyszną sałatkę, która nie tylko wspaniale smakuje, ale również pięknie wygląda na stole.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 pęczek  szparagi
    zielone
  • 1 sztuka  papryka czerwona
  • 1 sztuka  papryka pomarańczowa
  • 1 sztuka  cukinia
    mała
  • 1 sztuka  papryka jalapeno
    mała
  • 1/2 słoiki  oliwki
  • 6-8 sztuk  pomidorki koktajlowe
  • 1 główka  czosnek
  • 1/2 słoiki  sos czosnkowy
  • 1/4 sztuki  sok z cytryny
  • 1/2-1 słoik  dressing włoski

Sposób przyrządzania:

  1. Papryki, cukinię, paprykę jalapeno i pomidorki myjemy i kroimy w cząstki. Szparagi obieramy i pozostawiamy w całości.
  2. Wszystko smarujemy dressingiem włoskim i wrzucamy na grilla. Pieczemy przez kilka minut po każdej stronie.
  3. Czosnek przekrawamy na pół i również grillujemy do miękkości. Na talerzu układamy warzywa i czosnek.
  4. Dodajemy oliwki i wszystko skrapiamy sokiem z cytryną. Sos czosnkowy wlewamy do pojemniczka, który umożliwi samodzielne maczanie warzyw.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Rokl

Posty : 57

Przepisy: 71


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jakim zimnym napojem najlepiej gasisz pragnienie w czasie letnich upałów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE