Dzisiaj jest: Czwartek, 28.03.2024 Imieniny: Anieli i Sykstusa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Szaszłyki z kurczaka i papryki


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Szaszłyki z kurczaka i papryki najlepiej podawać ze świeżym pieczywem.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka  filet z kurczaka
    podwójny
  • sól
    do smaku
  • 1 łyżka  kolendra
    zmiażdżone ziarna
  • 3 łyżki  oliwa
  • pieprz
    do smaku
  • 2 sztuki  cebula czerwona
  • 1 sztuka  papryka żółta
  • 1 sztuka  papryka zielona

Sposób przyrządzania:

  1. Kurczaka umyj, osusz. Oprósz mięso solą. Zmiażdżoną kolendrę wymieszaj z oliwą i szczyptą pieprzu. Powstałą marynatą posmaruj mięso i odstaw je na godzinę.
  2. Cebule obierz, pokrój w cienkie cząstki. Papryki oczyść, umyj i pokrój na kawałki. Mięso pokrój w kostkę.
  3. Namocz patyczki do szaszłyków. Następnie nadziewaj na nie kolejno mięso, cebulę i paprykę. Szaszłyki skrop marynatą z sokiem, który wydzielił się z mięsa. Grilluj przez 12 minut, często obracając.
Smacznego!


Źródło przepisu: Moje gotowanie


Przepis dodany przez:

Posty : 9

Przepisy: 66


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE