Dzisiaj jest: Sobota, 18.11.2017 Imieniny: Anieli i Romana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5782

Szaszłyki z marynowanego kurczaka i cebuli


06.05.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 8 osób


Składniki

  • 600 g  filetów z piersi kurczaka
  • 3 sztuki czerwone cebule
    Marynata
  • 1/2 szklanki  oleju rzepakowego
  • 1 łyżeczka  soli
  • 1 łyżeczka  pieprzu
  • 1/2 łyżeczki  pieprzu ziołowego
  • 2 łyżki  musztardy
  • 1/3 łyżeczki  ostrej papryki

Sposób przyrządzania:

  1. Filety z kurczaka oczyść z błonek, umyj, osusz i pokrój w dość dużą kostkę.
  2. W miseczce wymieszaj olej, musztardę, sól, pieprz, pieprz ziołowy oraz ostrą paprykę. Do tak przygotowanej marynaty włóż pokrojonego kurczaka i odstaw na 2-3 godziny.
  3. Cebulę obierz i pokrój w ćwiartki. Następnie nabijaj na patyczki do szaszłyków na zmianę kawałki kurczaka i cebuli.
  4. Gotowe szaszłyki grilluj po 8-10 minut z każdej strony, aż mięso się zrumieni. Podawaj z dipem cytrynowym.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Scrat07

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olejki aromatyczne w domowej apteczce Olejki aromatyczne w domowej apteczce

Susanna Farber, Axel Meyer

Wydawnictwo: Purana


Naturalne, czyste zapachy dla zdrowia i dobrego samopoczucia. Olejki eteryczne wyrażają ducha rośliny w postaci jej charakterystycznego zapachu. Mogą nas orzeźwiać, jak cytrusy, upajać, jak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE