Dzisiaj jest: Piątek, 22.06.2018 Imieniny: Pauliny i Flawiusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5801

Szaszłyki z marynowanego kurczaka i cebuli


06.05.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 8 osób


Składniki

  • 600 g  filetów z piersi kurczaka
  • 3 sztuki czerwone cebule
    Marynata
  • 1/2 szklanki  oleju rzepakowego
  • 1 łyżeczka  soli
  • 1 łyżeczka  pieprzu
  • 1/2 łyżeczki  pieprzu ziołowego
  • 2 łyżki  musztardy
  • 1/3 łyżeczki  ostrej papryki

Sposób przyrządzania:

  1. Filety z kurczaka oczyść z błonek, umyj, osusz i pokrój w dość dużą kostkę.
  2. W miseczce wymieszaj olej, musztardę, sól, pieprz, pieprz ziołowy oraz ostrą paprykę. Do tak przygotowanej marynaty włóż pokrojonego kurczaka i odstaw na 2-3 godziny.
  3. Cebulę obierz i pokrój w ćwiartki. Następnie nabijaj na patyczki do szaszłyków na zmianę kawałki kurczaka i cebuli.
  4. Gotowe szaszłyki grilluj po 8-10 minut z każdej strony, aż mięso się zrumieni. Podawaj z dipem cytrynowym.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Scrat07

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE