Dzisiaj jest: Sobota, 21.10.2017 Imieniny: Urszuli i Hilarego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5780

Arbuzowe kostki z kozim serem i pistacjami


06.07.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 4 kostki  arbuza o rozmiarach 5x5x5 cm
  • 1/2 szklanki  dobrej jakości serca koziego
  • 1/2 szklanki  prażonych pistacji już bez łupinek
  • 1 sztuka mała czerwona cebulka pokrojona w krążki
  • 1/4 szklanki  octu balsamicznego

Sposób przyrządzania:

  1. Posmaruj wierzch kostek arbuza kozim serem. Warstwa nie powinna być bardzo gruba, ok 0.5 cm.
  2. Wierzch sera udekoruj pistacjami, oraz cebulą.
  3. Ocet balsamiczny wylej na patelnię i podgrzewaj tak długo, aż powstanie gęsty sos. Tak przygotowany ocet wylej na przygotowany arbuz z serem i pistacjami.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

karafka

Posty : 0

Przepisy: 6


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE