Dzisiaj jest: Poniedziałek, 27.05.2019 Imieniny: Jana i Juliusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5844

Aromatyczne śledzie


28.12.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 300 sztuk filetów matiasa
  • 2 sztuki cebule
  • 1 sztuka czerwona cebula
  • olej z pestek winogron
  • natka pietruszki
  • sok z cytryny
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Śledzie wymocz, aby nie były zbyt słone, a następnie osusz i pokrój na kawałki. Skrop sokiem z cytryny.
  2. Cebule obierz, posiekaj w drobną kostkę.
  3. W słoiku układaj warstwami na przemian, śledzie i cebulę. Każdą warstwę zalej olejem, oprósz pieprzem. Zamknij słoik i wstaw na 2-3 dni do lodówki.
  4. Przed podaniem posyp natką pietruszki i udekoruj czerwoną cebulą pokrojoną w piórka.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaka jest Twoja ulubiona sałatka?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Co jeść, by pozbyć się objawów Hashimoto Co jeść, by pozbyć się objawów Hashimoto

Izabella Wentz

Wydawnictwo: Otwarte


Przepisy i plany żywieniowe, które pozwolą ci odzyskać kontrolę nad zdrowiem tarczycy. Autoimmunologiczna choroba tarczycy może być efektem infekcji, niedoboru składników odżywczych i jedze

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE