Dzisiaj jest: Sobota, 22.09.2018 Imieniny: Tomasza i Maurycego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5811

Aromatyczne śledzie


28.12.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 300 sztuk filetów matiasa
  • 2 sztuki cebule
  • 1 sztuka czerwona cebula
  • olej z pestek winogron
  • natka pietruszki
  • sok z cytryny
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Śledzie wymocz, aby nie były zbyt słone, a następnie osusz i pokrój na kawałki. Skrop sokiem z cytryny.
  2. Cebule obierz, posiekaj w drobną kostkę.
  3. W słoiku układaj warstwami na przemian, śledzie i cebulę. Każdą warstwę zalej olejem, oprósz pieprzem. Zamknij słoik i wstaw na 2-3 dni do lodówki.
  4. Przed podaniem posyp natką pietruszki i udekoruj czerwoną cebulą pokrojoną w piórka.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Kiszonki i fermentacje Kiszonki i fermentacje

Aleksander Baron

Wydawnictwo: Pascal


Autor „Kiszonek i fermentacji” powraca z rozszerzonym wydaniem swojej bestsellerowej książki. Jeszcze więcej przepisów. Jeszcze więcej inspiracji. Jeszcze więcej zabawy. Mistrz kuchni zaska

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE