Dzisiaj jest: Wtorek, 25.06.2019 Imieniny: Łucji i Wilhelma



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5845

Awokado z gruszkami i czarnymi oliwkami


19.08.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 2 sztuki owoce awokado,
  • 2 łyżki  soku z cytryny,
  • 6 sztuk ładnych, czarnych oliwek,
  • 1.5 łyżek  majonezu,
  • 40 dag  gruszek w syropie,
  • sól i pieprz.

Sposób przyrządzania:

  1. Awokado przekroić na połowę wzdłuż, wyjąć pestkę i skropić lekko sokiem z cytryny.
  2. Oliwki przekroić na połówki, wyjąć pestki. Cztery połówki zostawić do dekoracji, resztę pokroić dość drobno.
  3. W salaterce wymieszać majonez z resztą soku cytrynowego.
  4. Dodać kawałki gruszek, pokrojone oliwki oraz sól i pieprz do smaku.
  5. Przygotowaną w ten sposób mieszanką napełnić połówki awokado. Każdą porcję udekorować połówką oliwki.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

maździalena

Posty : 0

Przepisy: 25


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaka jest Twoja ulubiona sałatka?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Co jeść, by pozbyć się objawów Hashimoto Co jeść, by pozbyć się objawów Hashimoto

Izabella Wentz

Wydawnictwo: Otwarte


Przepisy i plany żywieniowe, które pozwolą ci odzyskać kontrolę nad zdrowiem tarczycy. Autoimmunologiczna choroba tarczycy może być efektem infekcji, niedoboru składników odżywczych i jedze

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE