Dzisiaj jest: Czwartek, 02.04.2020 Imieniny: Franciszka i Władysława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5851

Awokado z gruszkami i czarnymi oliwkami


19.08.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 2 sztuki owoce awokado,
  • 2 łyżki  soku z cytryny,
  • 6 sztuk ładnych, czarnych oliwek,
  • 1.5 łyżek  majonezu,
  • 40 dag  gruszek w syropie,
  • sól i pieprz.

Sposób przyrządzania:

  1. Awokado przekroić na połowę wzdłuż, wyjąć pestkę i skropić lekko sokiem z cytryny.
  2. Oliwki przekroić na połówki, wyjąć pestki. Cztery połówki zostawić do dekoracji, resztę pokroić dość drobno.
  3. W salaterce wymieszać majonez z resztą soku cytrynowego.
  4. Dodać kawałki gruszek, pokrojone oliwki oraz sól i pieprz do smaku.
  5. Przygotowaną w ten sposób mieszanką napełnić połówki awokado. Każdą porcję udekorować połówką oliwki.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

maździalena

Posty : 0

Przepisy: 25


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Zamień leczenie na jedzenie Zamień leczenie na jedzenie

Andreas Michalsen

Wydawnictwo: Muza


Jak wydłużyć swoje życie - najnowsza wiedza o zdrowym odżywianiu i poście leczniczym. Skuteczne terapie najczęstszych chorób przewlekłych. Nadwaga, cukrzyca, depresja, nadciśnienie, choroby

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE