Dzisiaj jest: Czwartek, 19.07.2018 Imieniny: Wincentego i Wodzisława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Awokado z gruszkami i czarnymi oliwkami


19.08.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 2 sztuki owoce awokado,
  • 2 łyżki  soku z cytryny,
  • 6 sztuk ładnych, czarnych oliwek,
  • 1.5 łyżek  majonezu,
  • 40 dag  gruszek w syropie,
  • sól i pieprz.

Sposób przyrządzania:

  1. Awokado przekroić na połowę wzdłuż, wyjąć pestkę i skropić lekko sokiem z cytryny.
  2. Oliwki przekroić na połówki, wyjąć pestki. Cztery połówki zostawić do dekoracji, resztę pokroić dość drobno.
  3. W salaterce wymieszać majonez z resztą soku cytrynowego.
  4. Dodać kawałki gruszek, pokrojone oliwki oraz sól i pieprz do smaku.
  5. Przygotowaną w ten sposób mieszanką napełnić połówki awokado. Każdą porcję udekorować połówką oliwki.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

maździalena

Posty : 0

Przepisy: 25


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE