Dzisiaj jest: Piątek, 22.11.2019 Imieniny: Marka i Cecylii



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Awokado z oliwkami


13.08.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

śródziemnomorska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 2 sztuki owoce awokado
  • sok z 1 cytryny
  • 10 sztuk czarnych oliwek bez pestek
  • 2 sztuki pomidory
  • 10 dag  sera feta
  • sól
  • grubo zmielony czarny pieprz
  • 3 łyżeczki  oliwy z oliwek

Sposób przyrządzania:

  1. Awokado opłukać, wytrzeć, przekroić wzdłuż na pół, nie obierać, wyjąć pestkę, miąższ skropić sokiem z cytryny, aby nie ściemniał. Oprószyć solą i pieprzem.
  2. Pomidory opłukać zanurzyć na moment we wrzątku, potem w zimnej wodzie, wytrzeć, zdjąć skórkę, pokroić, usuwając pestki.
  3. Ser rozdrobnić. Oliwki bez pestek pokroić.
  4. Na pokrojonych owocach awokado położyć kawałki sera, pomidora i cząstki oliwek, posypać pieprzem, skropić pozostałym sokiem z cytryny oraz oliwą z oliwek, można udekorować np. natką.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

m.wochniak

Posty : 0

Przepisy: 108


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE