Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Awokado z oliwkami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

śródziemnomorska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 2 sztuki owoce awokado
  • sok z 1 cytryny
  • 10 sztuk czarnych oliwek bez pestek
  • 2 sztuki pomidory
  • 10 dag  sera feta
  • sól
  • grubo zmielony czarny pieprz
  • 3 łyżeczki  oliwy z oliwek

Sposób przyrządzania:

  1. Awokado opłukać, wytrzeć, przekroić wzdłuż na pół, nie obierać, wyjąć pestkę, miąższ skropić sokiem z cytryny, aby nie ściemniał. Oprószyć solą i pieprzem.
  2. Pomidory opłukać zanurzyć na moment we wrzątku, potem w zimnej wodzie, wytrzeć, zdjąć skórkę, pokroić, usuwając pestki.
  3. Ser rozdrobnić. Oliwki bez pestek pokroić.
  4. Na pokrojonych owocach awokado położyć kawałki sera, pomidora i cząstki oliwek, posypać pieprzem, skropić pozostałym sokiem z cytryny oraz oliwą z oliwek, można udekorować np. natką.
Smacznego !


Źródło przepisu: gazeta przyjaciółka


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 108


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE