Dzisiaj jest: Piątek, 23.02.2018 Imieniny: Romany i Damiana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5791

Awokado z sosem z zielonych ziół


19.08.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 2 sztuki owoce awokado,
  • 10 dag  mrożonych krewetek, obgotowanych,
  • 4 łyżki  sosu z zielonych ziół.

Sposób przyrządzania:

  1. Mrożone krewetki wrzucić na krótką chwilę do garnka z wrzącą wodą, następnie starannie odcedzić na sicie.
  2. Awokado obrać, wyjąć pestkę i starannie pokroić w niewielkie kawałki.
  3. Do miski sałatkowej wrzucić kawałki awokado, krewetki i sos.
  4. Wszystkie składniki starannie wymieszać, a następnie przełożyć na cztery talerzyki, udekorować gałązką z zielonej pietruszki.
  5. Podawać z chlebem pełnoziarnistym, posmarowanym masłem.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

maździalena

Posty : 0

Przepisy: 25


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olej lniany Olej lniany

Iwan Nieumywakin

Wydawnictwo: Hartigrama


Książka poczytnego rosyjskiego autora o niedocenianych prozdrowotnych właściwościach oleju lnianego. Zawiera historię uprawy lnu i wykorzystywania jego włókna i nasion, przykłady zastosowań

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE