Dzisiaj jest: Piątek, 21.02.2020 Imieniny: Eleonory i Feliksa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5851

Awokado z sosem z zielonych ziół


19.08.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 2 sztuki owoce awokado,
  • 10 dag  mrożonych krewetek, obgotowanych,
  • 4 łyżki  sosu z zielonych ziół.

Sposób przyrządzania:

  1. Mrożone krewetki wrzucić na krótką chwilę do garnka z wrzącą wodą, następnie starannie odcedzić na sicie.
  2. Awokado obrać, wyjąć pestkę i starannie pokroić w niewielkie kawałki.
  3. Do miski sałatkowej wrzucić kawałki awokado, krewetki i sos.
  4. Wszystkie składniki starannie wymieszać, a następnie przełożyć na cztery talerzyki, udekorować gałązką z zielonej pietruszki.
  5. Podawać z chlebem pełnoziarnistym, posmarowanym masłem.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

maździalena

Posty : 0

Przepisy: 25


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE