Dzisiaj jest: Niedziela, 19.11.2017 Imieniny: Elżbiety i Seweryna



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5782

Bakłażany grillowane z serem


30.07.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

śródziemnomorska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 2 sztuki bakłażany
  • sól
  • olej do zapiekania
  • 3 ząbki  czosnku
  • 3 łyżki  panierki
  • 3 łyżki  świeżo startego sera
  • 3 łyżki  oliwy

Sposób przyrządzania:

  1. Bakłażany oczyścić, umyć i pokroić wzdłuż na plastry grubości 1cm, posolić i odstawić na 10 minut. Następnie opłukać i osuszyć.
  2. Grillować bakłażany na ruszcie posmarowanym olejem około 10-15 minut w piekarniku nagrzanym wcześniej do temperatury 220oC. Obrać czosnek i drobno posiekać. Wymieszać z panierką, serem oraz oliwą.
  3. Bakłażany wyjąć, odwrócić i posmarować mieszanką serową. Dalej grillować, aż nieco zbrązowieją. Na koniec podawać.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

znawca17

Posty : 0

Przepisy: 52


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olejki aromatyczne w domowej apteczce Olejki aromatyczne w domowej apteczce

Susanna Farber, Axel Meyer

Wydawnictwo: Purana


Naturalne, czyste zapachy dla zdrowia i dobrego samopoczucia. Olejki eteryczne wyrażają ducha rośliny w postaci jej charakterystycznego zapachu. Mogą nas orzeźwiać, jak cytrusy, upajać, jak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE