Dzisiaj jest: Piątek, 25.05.2018 Imieniny: Urbana i Grzegorza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5798

Bakłażany grillowane z serem


30.07.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

śródziemnomorska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 2 sztuki bakłażany
  • sól
  • olej do zapiekania
  • 3 ząbki  czosnku
  • 3 łyżki  panierki
  • 3 łyżki  świeżo startego sera
  • 3 łyżki  oliwy

Sposób przyrządzania:

  1. Bakłażany oczyścić, umyć i pokroić wzdłuż na plastry grubości 1cm, posolić i odstawić na 10 minut. Następnie opłukać i osuszyć.
  2. Grillować bakłażany na ruszcie posmarowanym olejem około 10-15 minut w piekarniku nagrzanym wcześniej do temperatury 220oC. Obrać czosnek i drobno posiekać. Wymieszać z panierką, serem oraz oliwą.
  3. Bakłażany wyjąć, odwrócić i posmarować mieszanką serową. Dalej grillować, aż nieco zbrązowieją. Na koniec podawać.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

znawca17

Posty : 0

Przepisy: 52


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE