Dzisiaj jest: Środa, 19.09.2018 Imieniny: Januarego i Konstancji



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5811

Bruschetta domowa


16.11.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki kromki białego chleba wiejskiego
  • 5 sztuk pomidorów
  • 1 ząbek  czosnku
  • 2 łyżki  oliwy
  • 2 łyżki  posiekanych zielonych listków oregano
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Pomidory sparz, obierz ze skórki, oczyść z pestek i pokrój w grubą kostkę. Skrop 2 łyżkami oliwy, dopraw do smaku solą i pieprzem oraz dodaj posiekane oregano. Wymieszaj, przykryj i odstaw na kilkanaście minut.
  2. Kromki chleba opiecz w tosterze, jeszcze gorące natrzyj czosnkiem. Następnie posmaruj pastą pomidorową.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Kiszonki i fermentacje Kiszonki i fermentacje

Aleksander Baron

Wydawnictwo: Pascal


Autor „Kiszonek i fermentacji” powraca z rozszerzonym wydaniem swojej bestsellerowej książki. Jeszcze więcej przepisów. Jeszcze więcej inspiracji. Jeszcze więcej zabawy. Mistrz kuchni zaska

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE