Przygotowanie:
Kuchnia:
włoska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 4 osób
Składniki
- 4 sztuki kromki białego chleba wiejskiego
- 5 sztuk pomidorów
- 1 ząbek czosnku
- 2 łyżki oliwy
- 2 łyżki posiekanych zielonych listków oregano
- sól
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Pomidory sparz, obierz ze skórki, oczyść z pestek i pokrój w grubą kostkę. Skrop 2 łyżkami oliwy, dopraw do smaku solą i pieprzem oraz dodaj posiekane oregano. Wymieszaj, przykryj i odstaw na kilkanaście minut.
- Kromki chleba opiecz w tosterze, jeszcze gorące natrzyj czosnkiem. Następnie posmaruj pastą pomidorową.
Źródło przepisu: książeczka chleb nie tylko ze smalcem