Dzisiaj jest: Środa, 20.03.2019 Imieniny: Eufemii i Klaudii



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5838

Bułeczki z ciasta francuskiego z kapustą


15.11.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 1/4 główki  kapusty
  • 2 łyżki  oleju
  • 1 łyżka  masła
  • 250 g  ciasta francuskiego
  • 100 g  żółtego sera
  • 1 sztuka jajko
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Kapustę poszatkuj.
  2. W garnku rozgrzej olej, włóż kapustę i duś pod przykryciem przez 20 minut. Pod koniec duszenia dodaj masło i sól.
  3. Ser zetrzyj na tarce. Jajko roztrzep z odrobiną wody. Dodaj starty ser i wymieszaj.
  4. Ciasto podziel na 4 kwadraty i ułóż je na blasze do pieczenia. Wyłóż na ciasto kapustę, przykryj serem z jajkiem. Złóż przeciwległe rogi ciasta, tak by powstała koperta.
  5. Piecz 25 minut w temperaturze 200 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaka jest Twoja ulubiona sałatka?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nie daj się alergii Nie daj się alergii

Katarzyna Turek

Wydawnictwo: M


Czym, tak naprawdę różni się alergia od nietolerancji pokarmowej? Co to jest dieta eliminacyjna? Co robić, aby zmniejszyć ryzyko wystąpienia alergii u dziecka? Dlaczego gluten, laktoza i ml

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE