Dzisiaj jest: Piątek, 20.07.2018 Imieniny: Czesława i Hieronima



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Bułeczki z ciasta francuskiego z kapustą


15.11.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 1/4 główki  kapusty
  • 2 łyżki  oleju
  • 1 łyżka  masła
  • 250 g  ciasta francuskiego
  • 100 g  żółtego sera
  • 1 sztuka jajko
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Kapustę poszatkuj.
  2. W garnku rozgrzej olej, włóż kapustę i duś pod przykryciem przez 20 minut. Pod koniec duszenia dodaj masło i sól.
  3. Ser zetrzyj na tarce. Jajko roztrzep z odrobiną wody. Dodaj starty ser i wymieszaj.
  4. Ciasto podziel na 4 kwadraty i ułóż je na blasze do pieczenia. Wyłóż na ciasto kapustę, przykryj serem z jajkiem. Złóż przeciwległe rogi ciasta, tak by powstała koperta.
  5. Piecz 25 minut w temperaturze 200 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE