Dzisiaj jest: Poniedziałek, 16.07.2018 Imieniny: Marii i Benedykta



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Buraczki z cebulką


04.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 3 sztuki buraki
  • 3 sztuki jabłka
  • 3 sztuki czerwone cebule
  • 1 ząbek  czosnku
  • pół szklanki gęstego jogurtu naturalnego
  • cytryna
  • 1 łyżeczka  kminku
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Buraki umyć, ugotować lub upiec w piekarniku. Po wystygnięciu obrać, pokroić w plastry. Jabłka umyć, obrać, przekroić na pół, wydrążyć gniazda nasienne, pokroić w cienkie cząstki, skropić sokiem z cytryny.
  2. Cebule obrać, pokroić w pierścienie, zanurzyć na kilka minut w osolonej wrzącej wodzie. Czosnek obrać,rozetrzeć. Kminek utłuc lekko w moździerzu.Pokrojone buraki, jabłka i cebule ułożyć na talerzu. Zalać jogurtem przyprawionym czosnkiem, sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Posypać kminkiem.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

gosiex88

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE