Dzisiaj jest: Niedziela, 20.01.2019 Imieniny: Fabiana i Sebastiana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5831

Buraczki z cebulką


04.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 3 sztuki buraki
  • 3 sztuki jabłka
  • 3 sztuki czerwone cebule
  • 1 ząbek  czosnku
  • pół szklanki gęstego jogurtu naturalnego
  • cytryna
  • 1 łyżeczka  kminku
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Buraki umyć, ugotować lub upiec w piekarniku. Po wystygnięciu obrać, pokroić w plastry. Jabłka umyć, obrać, przekroić na pół, wydrążyć gniazda nasienne, pokroić w cienkie cząstki, skropić sokiem z cytryny.
  2. Cebule obrać, pokroić w pierścienie, zanurzyć na kilka minut w osolonej wrzącej wodzie. Czosnek obrać,rozetrzeć. Kminek utłuc lekko w moździerzu.Pokrojone buraki, jabłka i cebule ułożyć na talerzu. Zalać jogurtem przyprawionym czosnkiem, sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Posypać kminkiem.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

gosiex88

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione kiszone warzywa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nie daj się alergii Nie daj się alergii

Katarzyna Turek

Wydawnictwo: M


Czym, tak naprawdę różni się alergia od nietolerancji pokarmowej? Co to jest dieta eliminacyjna? Co robić, aby zmniejszyć ryzyko wystąpienia alergii u dziecka? Dlaczego gluten, laktoza i ml

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE