Dzisiaj jest: Środa, 08.04.2020 Imieniny: Dionizego i Januarego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5852

Buraczki z cebulką


04.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 3 sztuki buraki
  • 3 sztuki jabłka
  • 3 sztuki czerwone cebule
  • 1 ząbek  czosnku
  • pół szklanki gęstego jogurtu naturalnego
  • cytryna
  • 1 łyżeczka  kminku
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Buraki umyć, ugotować lub upiec w piekarniku. Po wystygnięciu obrać, pokroić w plastry. Jabłka umyć, obrać, przekroić na pół, wydrążyć gniazda nasienne, pokroić w cienkie cząstki, skropić sokiem z cytryny.
  2. Cebule obrać, pokroić w pierścienie, zanurzyć na kilka minut w osolonej wrzącej wodzie. Czosnek obrać,rozetrzeć. Kminek utłuc lekko w moździerzu.Pokrojone buraki, jabłka i cebule ułożyć na talerzu. Zalać jogurtem przyprawionym czosnkiem, sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Posypać kminkiem.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

gosiex88

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Zamień leczenie na jedzenie Zamień leczenie na jedzenie

Andreas Michalsen

Wydawnictwo: Muza


Jak wydłużyć swoje życie - najnowsza wiedza o zdrowym odżywianiu i poście leczniczym. Skuteczne terapie najczęstszych chorób przewlekłych. Nadwaga, cukrzyca, depresja, nadciśnienie, choroby

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE