Dzisiaj jest: Środa, 20.06.2018 Imieniny: Bogny i Florentyny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5801

Chleb w jajku po kastylijsku


17.07.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

hiszpańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 6-8 plastrów  hiszpańskiego chleba wiejskiego
  • 2 ząbki  czosnku
  • 4 sztuki jajka
  • sól
  • pieprz
  • oliwa z oliwek do smażenia

Sposób przyrządzania:

  1. Kromki chleba zależnie od wielkości przepołowić. Czosnek obrać i pokroić ząbki w cienkie plasterki.
  2. Jajka roztrzepać z solą i pieprzem, dodać plasterki czosnku i wymieszać.
  3. Na patelni rozgrzać trochę oliwy. Chleb zanurzać w masie jajecznej, tak aby był dobrze pokryty. Smażyć w gorącej oliwie z obu stron na złoty brąz.
  4. Wyjąć z patelni, osączyć z nadmiaru tłuszczu i podawać na ciepło.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

znawca17

Posty : 0

Przepisy: 52


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE