Dzisiaj jest: Środa, 20.09.2017 Imieniny: Filipiny i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5776

Chleb w jajku po kastylijsku


17.07.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

hiszpańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 6-8 plastrów  hiszpańskiego chleba wiejskiego
  • 2 ząbki  czosnku
  • 4 sztuki jajka
  • sól
  • pieprz
  • oliwa z oliwek do smażenia

Sposób przyrządzania:

  1. Kromki chleba zależnie od wielkości przepołowić. Czosnek obrać i pokroić ząbki w cienkie plasterki.
  2. Jajka roztrzepać z solą i pieprzem, dodać plasterki czosnku i wymieszać.
  3. Na patelni rozgrzać trochę oliwy. Chleb zanurzać w masie jajecznej, tak aby był dobrze pokryty. Smażyć w gorącej oliwie z obu stron na złoty brąz.
  4. Wyjąć z patelni, osączyć z nadmiaru tłuszczu i podawać na ciepło.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

znawca17

Posty : 0

Przepisy: 52


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE