Dzisiaj jest: Czwartek, 25.04.2024 Imieniny: Marka i Jarosława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Chleb wiejski z krewetkami i czosnkiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 250 sztuk sprawionych krewetek
  • sól morska
  • 2 ząbki  czosnku
  • 2 łyżki  oliwy
  • 2 sztuki suszone papryczki chili
  • 12 sztuk małych kromek wiejskiego chleba
  • 2 łyżki  posiekanej natki pietruszki

Sposób przyrządzania:

  1. Krewetki posypać solą morską, marynować około 10 minut. Czosnek obrać i przepołowić.
  2. Na patelni rozgrzać oliwę, poddusić w niej suszone papryczki chili z czosnkiem, ale nie dopuścić, aby czosnek zbrązowiał. Następnie rozgnieść czosnek w oliwie.
  3. Dodać krewetki i mieszając smażyć aż nabiorą ładnego różowego koloru i będą miękkie. Zdjąć z patelni i odstawić w ciepłe miejsce.
  4. Na tej samej patelni zrumienić z obu stron kromki chleba na złotożółty kolor. Krewetki ułożyć na chlebie i posypać posiekaną natką pietruszki.
Smacznego !


Źródło przepisu: książka kucharska


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 48


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE