Dzisiaj jest: Piątek, 18.08.2017 Imieniny: Heleny i Bronisławy



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5775

Chleb wiejski z krewetkami i czosnkiem


15.07.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 250 sztuk sprawionych krewetek
  • sól morska
  • 2 ząbki  czosnku
  • 2 łyżki  oliwy
  • 2 sztuki suszone papryczki chili
  • 12 sztuk małych kromek wiejskiego chleba
  • 2 łyżki  posiekanej natki pietruszki

Sposób przyrządzania:

  1. Krewetki posypać solą morską, marynować około 10 minut. Czosnek obrać i przepołowić.
  2. Na patelni rozgrzać oliwę, poddusić w niej suszone papryczki chili z czosnkiem, ale nie dopuścić, aby czosnek zbrązowiał. Następnie rozgnieść czosnek w oliwie.
  3. Dodać krewetki i mieszając smażyć aż nabiorą ładnego różowego koloru i będą miękkie. Zdjąć z patelni i odstawić w ciepłe miejsce.
  4. Na tej samej patelni zrumienić z obu stron kromki chleba na złotożółty kolor. Krewetki ułożyć na chlebie i posypać posiekaną natką pietruszki.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

caaarlaaa

Posty : 0

Przepisy: 48


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakim zimnym napojem najlepiej gasisz pragnienie w czasie letnich upałów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE