Dzisiaj jest: Wtorek, 20.02.2018 Imieniny: Leona i Ludomiła



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5789

Chleb wiejski z krewetkami i czosnkiem


15.07.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 250 sztuk sprawionych krewetek
  • sól morska
  • 2 ząbki  czosnku
  • 2 łyżki  oliwy
  • 2 sztuki suszone papryczki chili
  • 12 sztuk małych kromek wiejskiego chleba
  • 2 łyżki  posiekanej natki pietruszki

Sposób przyrządzania:

  1. Krewetki posypać solą morską, marynować około 10 minut. Czosnek obrać i przepołowić.
  2. Na patelni rozgrzać oliwę, poddusić w niej suszone papryczki chili z czosnkiem, ale nie dopuścić, aby czosnek zbrązowiał. Następnie rozgnieść czosnek w oliwie.
  3. Dodać krewetki i mieszając smażyć aż nabiorą ładnego różowego koloru i będą miękkie. Zdjąć z patelni i odstawić w ciepłe miejsce.
  4. Na tej samej patelni zrumienić z obu stron kromki chleba na złotożółty kolor. Krewetki ułożyć na chlebie i posypać posiekaną natką pietruszki.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

caaarlaaa

Posty : 0

Przepisy: 48


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olejki aromatyczne w domowej apteczce Olejki aromatyczne w domowej apteczce

Susanna Farber, Axel Meyer

Wydawnictwo: Purana


Naturalne, czyste zapachy dla zdrowia i dobrego samopoczucia. Olejki eteryczne wyrażają ducha rośliny w postaci jej charakterystycznego zapachu. Mogą nas orzeźwiać, jak cytrusy, upajać, jak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE