Dzisiaj jest: Sobota, 17.11.2018 Imieniny: Grzegorza i Salomei



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5822

Chleb z cukrem po katalońsku


29.07.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

hiszpańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 2 sztuki jajka
  • 100 ml  czerwonego wina
  • 4 łyżki  oliwy
  • cukier do posypania
  • 1 szczypta  cynamonu
  • 8 sztuk grubych kromek suchego, białego chleba

Sposób przyrządzania:

  1. W płaskiej misce rozbełtać jajka. Do drugiej miski wlać czerwone wino.
  2. Na patelni rozgrzać oliwę. Chleb najpierw włożyć do wina, następnie zanurzyć w rozbełtanym jajku. Potem od razu usmażyć z obu stron na złotobrązowy kolor.
  3. Grzanki zdjąć z patelni, osączyć z tłuszczu na papierowym ręczniku i posypać cukrem oraz mielonym cynamonem.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

caaarlaaa

Posty : 0

Przepisy: 48


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki tłuszcz używasz do smażenia?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dobry tłuszcz Dobry tłuszcz

Joseph Mercola

Wydawnictwo: Vivante


W swojej rewolucyjnej książce dr Joseph Mercola przedstawia skuteczną terapię opartą na diecie, która poprawia sprawność mózgu, podnosi odporność, zwiększa poziom energii, a nawet leczy rak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE