Dzisiaj jest: Środa, 08.04.2020 Imieniny: Dionizego i Januarego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5852

Chleb z cukrem po katalońsku


29.07.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

hiszpańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 2 sztuki jajka
  • 100 ml  czerwonego wina
  • 4 łyżki  oliwy
  • cukier do posypania
  • 1 szczypta  cynamonu
  • 8 sztuk grubych kromek suchego, białego chleba

Sposób przyrządzania:

  1. W płaskiej misce rozbełtać jajka. Do drugiej miski wlać czerwone wino.
  2. Na patelni rozgrzać oliwę. Chleb najpierw włożyć do wina, następnie zanurzyć w rozbełtanym jajku. Potem od razu usmażyć z obu stron na złotobrązowy kolor.
  3. Grzanki zdjąć z patelni, osączyć z tłuszczu na papierowym ręczniku i posypać cukrem oraz mielonym cynamonem.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

caaarlaaa

Posty : 0

Przepisy: 48


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Zamień leczenie na jedzenie Zamień leczenie na jedzenie

Andreas Michalsen

Wydawnictwo: Muza


Jak wydłużyć swoje życie - najnowsza wiedza o zdrowym odżywianiu i poście leczniczym. Skuteczne terapie najczęstszych chorób przewlekłych. Nadwaga, cukrzyca, depresja, nadciśnienie, choroby

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE