Dzisiaj jest: Środa, 20.09.2017 Imieniny: Filipiny i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5776

Chleb z cukrem po katalońsku


29.07.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

hiszpańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 2 sztuki jajka
  • 100 ml  czerwonego wina
  • 4 łyżki  oliwy
  • cukier do posypania
  • 1 szczypta  cynamonu
  • 8 sztuk grubych kromek suchego, białego chleba

Sposób przyrządzania:

  1. W płaskiej misce rozbełtać jajka. Do drugiej miski wlać czerwone wino.
  2. Na patelni rozgrzać oliwę. Chleb najpierw włożyć do wina, następnie zanurzyć w rozbełtanym jajku. Potem od razu usmażyć z obu stron na złotobrązowy kolor.
  3. Grzanki zdjąć z patelni, osączyć z tłuszczu na papierowym ręczniku i posypać cukrem oraz mielonym cynamonem.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

caaarlaaa

Posty : 0

Przepisy: 48


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE