Dzisiaj jest: Piątek, 21.02.2020 Imieniny: Eleonory i Feliksa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5851

Crostini z anchois i jajkami


03.07.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 6 - 8 osób


Składniki

  • 1/2 szklanki  / 125 g masła (o temperaturze pokojowej)
  • 4 łyżki  pasty anchois
  • 3 sztuki ugotowane na twardo jajka
  • 1 sztuka długa pokrojona bagietka
  • 2-3 łyżki  opłukanych solonych kaparów

Sposób przyrządzania:

  1. Masło i pastę anchois ugniataj w miseczce widelcem do uzyskania gładkiej jednolitej masy. Jajka obierz ze skorupek, pokrój w plasterki, większe z nich krojąc jeszcze na pół.
  2. Bagietkę pokrój na 24 kromki. Posmaruj każdą z nich masą z masła i anchois, udekoruj plasterkami jajka, kaparami i rozłóż na pólmisku.
  3. Kanapki możesz podawać natychmiast po przygotowaniu lub włożyć do lodówki, jednak nie dłużej niż 1 godz. Po tym czasie bagietka rozmięknie.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Dorcia

Posty : 14

Przepisy: 40


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE