Dzisiaj jest: Niedziela, 24.09.2017 Imieniny: Gerarda i Teodora



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5777

Crostini z anchois i jajkami


03.07.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 6 - 8 osób


Składniki

  • 1/2 szklanki  / 125 g masła (o temperaturze pokojowej)
  • 4 łyżki  pasty anchois
  • 3 sztuki ugotowane na twardo jajka
  • 1 sztuka długa pokrojona bagietka
  • 2-3 łyżki  opłukanych solonych kaparów

Sposób przyrządzania:

  1. Masło i pastę anchois ugniataj w miseczce widelcem do uzyskania gładkiej jednolitej masy. Jajka obierz ze skorupek, pokrój w plasterki, większe z nich krojąc jeszcze na pół.
  2. Bagietkę pokrój na 24 kromki. Posmaruj każdą z nich masą z masła i anchois, udekoruj plasterkami jajka, kaparami i rozłóż na pólmisku.
  3. Kanapki możesz podawać natychmiast po przygotowaniu lub włożyć do lodówki, jednak nie dłużej niż 1 godz. Po tym czasie bagietka rozmięknie.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Dorcia

Posty : 14

Przepisy: 40


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE