Dzisiaj jest: Piątek, 03.04.2020 Imieniny: Ryszarda i Pankracego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5851

Crostini z anchois i jajkami


03.07.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 6 - 8 osób


Składniki

  • 1/2 szklanki  / 125 g masła (o temperaturze pokojowej)
  • 4 łyżki  pasty anchois
  • 3 sztuki ugotowane na twardo jajka
  • 1 sztuka długa pokrojona bagietka
  • 2-3 łyżki  opłukanych solonych kaparów

Sposób przyrządzania:

  1. Masło i pastę anchois ugniataj w miseczce widelcem do uzyskania gładkiej jednolitej masy. Jajka obierz ze skorupek, pokrój w plasterki, większe z nich krojąc jeszcze na pół.
  2. Bagietkę pokrój na 24 kromki. Posmaruj każdą z nich masą z masła i anchois, udekoruj plasterkami jajka, kaparami i rozłóż na pólmisku.
  3. Kanapki możesz podawać natychmiast po przygotowaniu lub włożyć do lodówki, jednak nie dłużej niż 1 godz. Po tym czasie bagietka rozmięknie.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Dorcia

Posty : 14

Przepisy: 40


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Zamień leczenie na jedzenie Zamień leczenie na jedzenie

Andreas Michalsen

Wydawnictwo: Muza


Jak wydłużyć swoje życie - najnowsza wiedza o zdrowym odżywianiu i poście leczniczym. Skuteczne terapie najczęstszych chorób przewlekłych. Nadwaga, cukrzyca, depresja, nadciśnienie, choroby

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE