Dzisiaj jest: Wtorek, 20.02.2018 Imieniny: Leona i Ludomiła



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5789

Ćwiartki sałaty lodowej z pomidorami i boczkiem


07.07.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

śródziemnomorska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • Sałata lodowa przekrojona na cztery części
  • Dressing z niebieskiego sera pleśniowego
  • 100 g  pomidorków cherry pokrojonych w połówki, bądź ćwiartki
  • 100 g  niebieskiego sera pleśniowego pokruszonego
  • 8 sztuk plasterków boczku, usmażonego i drobno pokrojonego
  • pieprz i sól

Sposób przyrządzania:

  1. Ułóż kawałki sałaty na talerzach, następnie skrop je dresingiem serowym.
  2. Na tak przygotowanej sałacie ułóż najpierw rozkruszony boczek, a na to kawałki pomidorów
  3. Całość posyp serem pleśniowym i dopraw do smaku pieprzem i solą
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Leela

Posty : 0

Przepisy: 6


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olejki aromatyczne w domowej apteczce Olejki aromatyczne w domowej apteczce

Susanna Farber, Axel Meyer

Wydawnictwo: Purana


Naturalne, czyste zapachy dla zdrowia i dobrego samopoczucia. Olejki eteryczne wyrażają ducha rośliny w postaci jej charakterystycznego zapachu. Mogą nas orzeźwiać, jak cytrusy, upajać, jak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE