Dzisiaj jest: Piątek, 18.08.2017 Imieniny: Heleny i Bronisławy



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5775

Ćwiartki sałaty lodowej z pomidorami i boczkiem


07.07.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

śródziemnomorska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • Sałata lodowa przekrojona na cztery części
  • Dressing z niebieskiego sera pleśniowego
  • 100 g  pomidorków cherry pokrojonych w połówki, bądź ćwiartki
  • 100 g  niebieskiego sera pleśniowego pokruszonego
  • 8 sztuk plasterków boczku, usmażonego i drobno pokrojonego
  • pieprz i sól

Sposób przyrządzania:

  1. Ułóż kawałki sałaty na talerzach, następnie skrop je dresingiem serowym.
  2. Na tak przygotowanej sałacie ułóż najpierw rozkruszony boczek, a na to kawałki pomidorów
  3. Całość posyp serem pleśniowym i dopraw do smaku pieprzem i solą
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Leela

Posty : 0

Przepisy: 6


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakim zimnym napojem najlepiej gasisz pragnienie w czasie letnich upałów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE