Dzisiaj jest: Piątek, 21.02.2020 Imieniny: Eleonory i Feliksa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5851

Ćwiartki sałaty lodowej z pomidorami i boczkiem


07.07.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

śródziemnomorska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • Sałata lodowa przekrojona na cztery części
  • Dressing z niebieskiego sera pleśniowego
  • 100 g  pomidorków cherry pokrojonych w połówki, bądź ćwiartki
  • 100 g  niebieskiego sera pleśniowego pokruszonego
  • 8 sztuk plasterków boczku, usmażonego i drobno pokrojonego
  • pieprz i sól

Sposób przyrządzania:

  1. Ułóż kawałki sałaty na talerzach, następnie skrop je dresingiem serowym.
  2. Na tak przygotowanej sałacie ułóż najpierw rozkruszony boczek, a na to kawałki pomidorów
  3. Całość posyp serem pleśniowym i dopraw do smaku pieprzem i solą
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Leela

Posty : 0

Przepisy: 6


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE