Dzisiaj jest: Poniedziałek, 30.03.2020 Imieniny: Amelii i Jana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5851

Ćwiartki sałaty lodowej z pomidorami i boczkiem


07.07.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

śródziemnomorska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • Sałata lodowa przekrojona na cztery części
  • Dressing z niebieskiego sera pleśniowego
  • 100 g  pomidorków cherry pokrojonych w połówki, bądź ćwiartki
  • 100 g  niebieskiego sera pleśniowego pokruszonego
  • 8 sztuk plasterków boczku, usmażonego i drobno pokrojonego
  • pieprz i sól

Sposób przyrządzania:

  1. Ułóż kawałki sałaty na talerzach, następnie skrop je dresingiem serowym.
  2. Na tak przygotowanej sałacie ułóż najpierw rozkruszony boczek, a na to kawałki pomidorów
  3. Całość posyp serem pleśniowym i dopraw do smaku pieprzem i solą
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Leela

Posty : 0

Przepisy: 6


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Zamień leczenie na jedzenie Zamień leczenie na jedzenie

Andreas Michalsen

Wydawnictwo: Muza


Jak wydłużyć swoje życie - najnowsza wiedza o zdrowym odżywianiu i poście leczniczym. Skuteczne terapie najczęstszych chorób przewlekłych. Nadwaga, cukrzyca, depresja, nadciśnienie, choroby

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE