Dzisiaj jest: Wtorek, 19.11.2019 Imieniny: Elżbiety i Seweryna



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Dzikie szparagi po andaluzyjsku


23.07.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

hiszpańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 600 sztuk dzikich albo zielonych szparagów
  • sól
  • pieprz
  • 1 sztuka jajko
  • 1 łyżka  masła
  • 6 łyżek  oliwy
  • 2 łyżki  mąki

Sposób przyrządzania:

  1. Szparagi oczyścić, opłukać i odciąć główki z łodygą długości około 14 cm. Resztę szparagów zużyć w inny sposób.
  2. Zagotować w garnku niewielką ilością wody i posolić. Ugotować szparagi al dente (2-3 minuty). Wyjąć z wody i dobrze osączyć.
  3. Jajko dokładnie wymieszać z mlekiem. Na patelni rozgrzać dobrze tłuszcz.
  4. Szparagi obtaczać w mące, zanurzać w mieszance mleka i jajka, natychmiast smażyć na bardzo gorącej oliwie na złotożółty kolor.
  5. Wyjąć z patelni i na papierowym ręczniku osączyć z nadmiaru tłuszczu. Usmażone szparagi posypać solą i pieprzem. Podawać gorące.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

znawca17

Posty : 0

Przepisy: 52


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE