Dzisiaj jest: Piątek, 23.08.2019 Imieniny: Filipa i Apolinarego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5847

Empanadillas z grzybami i krewetkami


21.07.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

hiszpańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 1 opakowanie  ciasta francuskiego mrożonego
  • 20 sztuk masła
  • 2 sztuki posiekane cebule
  • 2 sztuki pomidory pokrojone w kostkę
  • 1 sztuka zielona papryka pokrojona w kostkę
  • 250 sztuk grzybów mieszanych
  • 1 łyżka  oleju
  • sól
  • pieprz
  • 1 sztuka jajko ugotowane na twardo
  • 100 sztuk sprawionych krewetek
  • 1/2 łyżeczki  sproszkowanej papryki chili
  • 1 sztuka żółtko do posmarowania

Sposób przyrządzania:

  1. Ciasto francuskie rozmrozić. Nagrzać piekarnik do temperatury 200 stopni Celsjusza. Na patelni rozpuścić masło i poddusić cebulę. Dodać pomidory i paprykę. Grzyby oczyścić, zależnie od wielkości pokroić. Olej rozgrzać na patelni. Grzyby usmażyć na silnym ogniu. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
  2. Jajko obrać i drobno posiekać. Krewetki drobno posiekać. Razem usmażyć. Dodać chili, dusić 10 minut na wolnym ogniu od czasu do czasu mieszając, doprawić do smaku pieprzem i ostudzić.
  3. Ciasto rozwałkować i wyciąć krążki o średnicy 15cm. Na połowie krążka ułożyć nadzienie. Brzegi zwilżyć odrobiną wody, złożyć i przycisnąć. Posmarować żółtkiem i piec około 15 minut.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

caaarlaaa

Posty : 0

Przepisy: 48


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Który z zagranicznych tzw. superfoods uważasz za najlepszy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Insulinooporność. Dieta dla zdrowia Insulinooporność. Dieta dla zdrowia

Dorota Drozd

Wydawnictwo: RM


Insulinooporność to według definicji stan obniżonej wrażliwości tkanek na działanie insuliny. Choroba jest podstępna, ponieważ jej objawy przez długi czas pozostają utajone. Następstwem teg

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE