Dzisiaj jest: Środa, 19.09.2018 Imieniny: Januarego i Konstancji



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5811

Faszerowane awokado z oliwkami i papryką


24.02.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

francuska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki  awokado
  • 1 łyżka  soku z cytryny
  • 2 sztuki czerwone papryki
  • 10 sztuk  zielonych oliwek
  • 1 sztuka cebula
  • 3 sztuki płaskie łyżki majonezu
  • 2 łyżki  posiekanej natki pietruszki
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Przekrój na połówki awokado i delikatnie wyjmij pestkę.
  2. Z każdej połowy awokado wydrąż po łyżce miąższu.
  3. Cebulę i paprykę oczyść i drobno posiekaj.
  4. Pokrój drobno oliwki.
  5. Wymieszaj posiekane warzywa z miąższem awokado, oliwkami, natką pietruszki i majonezem.
  6. Dopraw sokiem z cytryny, solą i pieprzem.
  7. Połówki awokado napełnij farszem.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Dagmara

Posty : 18

Przepisy: 15


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Kiszonki i fermentacje Kiszonki i fermentacje

Aleksander Baron

Wydawnictwo: Pascal


Autor „Kiszonek i fermentacji” powraca z rozszerzonym wydaniem swojej bestsellerowej książki. Jeszcze więcej przepisów. Jeszcze więcej inspiracji. Jeszcze więcej zabawy. Mistrz kuchni zaska

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE