Dzisiaj jest: Środa, 19.06.2019 Imieniny: Gerwazego i Protazego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5845

Faszerowane awokado z oliwkami i papryką


24.02.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

francuska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki  awokado
  • 1 łyżka  soku z cytryny
  • 2 sztuki czerwone papryki
  • 10 sztuk  zielonych oliwek
  • 1 sztuka cebula
  • 3 sztuki płaskie łyżki majonezu
  • 2 łyżki  posiekanej natki pietruszki
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Przekrój na połówki awokado i delikatnie wyjmij pestkę.
  2. Z każdej połowy awokado wydrąż po łyżce miąższu.
  3. Cebulę i paprykę oczyść i drobno posiekaj.
  4. Pokrój drobno oliwki.
  5. Wymieszaj posiekane warzywa z miąższem awokado, oliwkami, natką pietruszki i majonezem.
  6. Dopraw sokiem z cytryny, solą i pieprzem.
  7. Połówki awokado napełnij farszem.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Dagmara

Posty : 18

Przepisy: 15


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaka jest Twoja ulubiona sałatka?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Co jeść, by pozbyć się objawów Hashimoto Co jeść, by pozbyć się objawów Hashimoto

Izabella Wentz

Wydawnictwo: Otwarte


Przepisy i plany żywieniowe, które pozwolą ci odzyskać kontrolę nad zdrowiem tarczycy. Autoimmunologiczna choroba tarczycy może być efektem infekcji, niedoboru składników odżywczych i jedze

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE