Dzisiaj jest: Czwartek, 28.03.2024 Imieniny: Anieli i Sykstusa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Faszerowane awokado z oliwkami i papryką


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

francuska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki  awokado
  • 1 łyżka  soku z cytryny
  • 2 sztuki czerwone papryki
  • 10 sztuk  zielonych oliwek
  • 1 sztuka cebula
  • 3 sztuki płaskie łyżki majonezu
  • 2 łyżki  posiekanej natki pietruszki
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Przekrój na połówki awokado i delikatnie wyjmij pestkę.
  2. Z każdej połowy awokado wydrąż po łyżce miąższu.
  3. Cebulę i paprykę oczyść i drobno posiekaj.
  4. Pokrój drobno oliwki.
  5. Wymieszaj posiekane warzywa z miąższem awokado, oliwkami, natką pietruszki i majonezem.
  6. Dopraw sokiem z cytryny, solą i pieprzem.
  7. Połówki awokado napełnij farszem.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Posty : 18

Przepisy: 15


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE