Dzisiaj jest: Piątek, 06.12.2019 Imieniny: Mikołaja i Emiliana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Faszerowane awokado z oliwkami i papryką


24.02.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

francuska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki  awokado
  • 1 łyżka  soku z cytryny
  • 2 sztuki czerwone papryki
  • 10 sztuk  zielonych oliwek
  • 1 sztuka cebula
  • 3 sztuki płaskie łyżki majonezu
  • 2 łyżki  posiekanej natki pietruszki
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Przekrój na połówki awokado i delikatnie wyjmij pestkę.
  2. Z każdej połowy awokado wydrąż po łyżce miąższu.
  3. Cebulę i paprykę oczyść i drobno posiekaj.
  4. Pokrój drobno oliwki.
  5. Wymieszaj posiekane warzywa z miąższem awokado, oliwkami, natką pietruszki i majonezem.
  6. Dopraw sokiem z cytryny, solą i pieprzem.
  7. Połówki awokado napełnij farszem.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Dagmara

Posty : 18

Przepisy: 15


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE