Dzisiaj jest: Piątek, 22.06.2018 Imieniny: Pauliny i Flawiusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5801

Faszerowane ogórki


11.03.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 2 sztuki długie zielone ogórki
  • 250 g  twarogu
  • 5 łyżeczek  koncentratu pomidorowego
  • 4 łyżki  jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki  posiekanego szczypiorku
  • czosnek granulowany
  • ostra papryka
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Ogórki pokroić na kawałki długości 8 cm. Wydrążyć w nich środek zostawiając boki i dno o grubości 1 cm. Posolić wewnątrz i odwrócić na chwilkę otworem do dołu, aby odciekł sok.
  2. Twaróg rozetrzeć z jogurtem i koncentratem na jednolitą masę. Przyprawić do smaku i wymieszać. Napełnić ogórki farszem, posypać posiekanym szczypiorkiem.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Olesia

Posty : 12

Przepisy: 14


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE