Dzisiaj jest: Środa, 20.11.2019 Imieniny: Feliksa i Anatola



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Faszerowane ogórki


11.03.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 2 sztuki długie zielone ogórki
  • 250 g  twarogu
  • 5 łyżeczek  koncentratu pomidorowego
  • 4 łyżki  jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki  posiekanego szczypiorku
  • czosnek granulowany
  • ostra papryka
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Ogórki pokroić na kawałki długości 8 cm. Wydrążyć w nich środek zostawiając boki i dno o grubości 1 cm. Posolić wewnątrz i odwrócić na chwilkę otworem do dołu, aby odciekł sok.
  2. Twaróg rozetrzeć z jogurtem i koncentratem na jednolitą masę. Przyprawić do smaku i wymieszać. Napełnić ogórki farszem, posypać posiekanym szczypiorkiem.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Olesia

Posty : 12

Przepisy: 14


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE