Dzisiaj jest: Czwartek, 25.04.2024 Imieniny: Marka i Jarosława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Faszerowane ziemniaki


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • garść suszonych prawdziwków,
  • 1 sztuka cebula,
  • 1 łyżka  smalcu,
  • 30 dag  pieczonego mięsa,
  • 1 sztuka jajko,
  • sól.
  • 2 łyżki  gotowanego ryżu,
  • pieprz czarny mielony,
  • 1 łyżka  suszonego majeranku,
  • 12 sztuk ziemniaków,
  • 250 ml  śmietany,
  • 1-2 łyżeczki  mąki tortowej,
  • tłuszcz do brytfanny.

Sposób przyrządzania:

  1. Suszone grzyby zalać małą ilością gorącej wody i poczekać, aż nasiąkną. Następnie odcedzić, lekko wycisnąć i pokroić. Obraną cebulę pokroić w kosteczkę i przyrumienić na smalcu.
  2. Zmielone pieczone mięso wymieszać z grzybami, smażoną cebulą, ryżem i jajkiem. Nadzienie doprawić solą, pieprzem, majerankiem i odstawić na chwilę.
  3. Obrane ziemniaki wydrążyć i lekko posolić.
  4. Faszerować je nadzieniem i układać ciasno w wysmarowanej brytfannie.
  5. Podlać małą ilością wody, przykryć i dusić w temperaturze 180 stopni przez 25 minut.
  6. Podlać śmietaną rozmieszaną z mąką i szczyptą soli, odkryć i piec do przyrumienienia.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 17


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE