Dzisiaj jest: Niedziela, 19.08.2018 Imieniny: Bolsława i Juliana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5808

Figi grillowane z kozim serem


30.07.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

hiszpańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 8 sztuk dojrzałych fig
  • 150 sztuk łagodnego koziego sera
  • 1 sztuka pomarańcza
  • 8 sztuk gałązek rozmarynu
  • 1 szczypta  pieprzu cayenne
  • sól
  • 8 sztuk cienkich plastrów szynki
  • 2 łyżki  oliwy

Sposób przyrządzania:

  1. Piekarnik nagrzać do temperatury 190oC. Figi oczyścić i ostrożnie wytrzeć, następnie naciąć na krzyż, ale nie przecinać do końca.
  2. Ser podzielić na 8 kawałków. Pomarańcze umyć gorącą wodą i osuszyć, następnie obrać. Rozmaryn umyć i otrząsnąć z wody.
  3. Figi nadziać serem i posypać skórką pomarańczową, pieprzem cayenne i solą.
  4. Każdą figę owinąć plastrem szynki i spiąć gałązką rozmarynu. Ułożyć na blasze i skropić odrobiną oliwy z oliwek. Piec 10 minut w nagrzanym piekarniku i podawać gorące albo ciepłe.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

caaarlaaa

Posty : 0

Przepisy: 48


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Kiszonki i fermentacje Kiszonki i fermentacje

Aleksander Baron

Wydawnictwo: Pascal


Autor „Kiszonek i fermentacji” powraca z rozszerzonym wydaniem swojej bestsellerowej książki. Jeszcze więcej przepisów. Jeszcze więcej inspiracji. Jeszcze więcej zabawy. Mistrz kuchni zaska

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE