Dzisiaj jest: Niedziela, 24.09.2017 Imieniny: Gerarda i Teodora



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5777

Figi grillowane z kozim serem


30.07.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

hiszpańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 8 sztuk dojrzałych fig
  • 150 sztuk łagodnego koziego sera
  • 1 sztuka pomarańcza
  • 8 sztuk gałązek rozmarynu
  • 1 szczypta  pieprzu cayenne
  • sól
  • 8 sztuk cienkich plastrów szynki
  • 2 łyżki  oliwy

Sposób przyrządzania:

  1. Piekarnik nagrzać do temperatury 190oC. Figi oczyścić i ostrożnie wytrzeć, następnie naciąć na krzyż, ale nie przecinać do końca.
  2. Ser podzielić na 8 kawałków. Pomarańcze umyć gorącą wodą i osuszyć, następnie obrać. Rozmaryn umyć i otrząsnąć z wody.
  3. Figi nadziać serem i posypać skórką pomarańczową, pieprzem cayenne i solą.
  4. Każdą figę owinąć plastrem szynki i spiąć gałązką rozmarynu. Ułożyć na blasze i skropić odrobiną oliwy z oliwek. Piec 10 minut w nagrzanym piekarniku i podawać gorące albo ciepłe.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

caaarlaaa

Posty : 0

Przepisy: 48


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE