Dzisiaj jest: Wtorek, 25.02.2020 Imieniny: Wiktora i Cezarego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5851

Figi nadziewane serem


26.07.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

śródziemnomorska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki świeże figi
  • 1-2 łyżki  słodkiego wina
  • 175 sztuk żółtego sera
  • 2 sztuki gałązki tymianku
  • 2 łyżki  oliwy
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Figi umyć i ostrożnie wytrzeć, następnie pokroić każdą figę na trzy plastry i skropić winem.
  2. Ser pokroić na 8 kawałków wielkości 4 x 4 cm i włożyć do miski.
  3. Tymianek opłukać, otrząsnąć z wody i oderwać listki. Połączyć z oliwą i pieprzem, dodać do sera i wymieszać. Marynować ser około 1 godziny pod przykryciem.
  4. Przed podaniem ułożyć figi na zmianę z dwoma kawałkami sera w małe wieżyczki.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

caaarlaaa

Posty : 0

Przepisy: 48


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE