Dzisiaj jest: Środa, 13.12.2017 Imieniny: Łucji i Otylii



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5785

Figi nadziewane serem


26.07.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

śródziemnomorska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki świeże figi
  • 1-2 łyżki  słodkiego wina
  • 175 sztuk żółtego sera
  • 2 sztuki gałązki tymianku
  • 2 łyżki  oliwy
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Figi umyć i ostrożnie wytrzeć, następnie pokroić każdą figę na trzy plastry i skropić winem.
  2. Ser pokroić na 8 kawałków wielkości 4 x 4 cm i włożyć do miski.
  3. Tymianek opłukać, otrząsnąć z wody i oderwać listki. Połączyć z oliwą i pieprzem, dodać do sera i wymieszać. Marynować ser około 1 godziny pod przykryciem.
  4. Przed podaniem ułożyć figi na zmianę z dwoma kawałkami sera w małe wieżyczki.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

caaarlaaa

Posty : 0

Przepisy: 48


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olejki aromatyczne w domowej apteczce Olejki aromatyczne w domowej apteczce

Susanna Farber, Axel Meyer

Wydawnictwo: Purana


Naturalne, czyste zapachy dla zdrowia i dobrego samopoczucia. Olejki eteryczne wyrażają ducha rośliny w postaci jej charakterystycznego zapachu. Mogą nas orzeźwiać, jak cytrusy, upajać, jak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE