Dzisiaj jest: Sobota, 23.06.2018 Imieniny: Wandy i Zenona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5801

Figi nadziewane serem


26.07.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

śródziemnomorska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki świeże figi
  • 1-2 łyżki  słodkiego wina
  • 175 sztuk żółtego sera
  • 2 sztuki gałązki tymianku
  • 2 łyżki  oliwy
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Figi umyć i ostrożnie wytrzeć, następnie pokroić każdą figę na trzy plastry i skropić winem.
  2. Ser pokroić na 8 kawałków wielkości 4 x 4 cm i włożyć do miski.
  3. Tymianek opłukać, otrząsnąć z wody i oderwać listki. Połączyć z oliwą i pieprzem, dodać do sera i wymieszać. Marynować ser około 1 godziny pod przykryciem.
  4. Przed podaniem ułożyć figi na zmianę z dwoma kawałkami sera w małe wieżyczki.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

caaarlaaa

Posty : 0

Przepisy: 48


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE