Dzisiaj jest: Piątek, 20.10.2017 Imieniny: Ireny i Kleopatry



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5780

Francuskie zawijańce


09.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

francuska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 1 opakowanie  ciasta francuskiego
  • 150 g  szynki w plastrach
  • 100 g  sera gouda
  • 3-4 łyżki  ketchupu
  • 1 sztuka jajko
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Szynkę pokrój w paseczki, a ser zetrzyj na tarce o małych oczkach.
  2. Ciasto francuskie rozłóż i posmaruj ketchupem. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Posyp połową starkowanego sera, rozłóż wędlinę i na wierzch połóż resztę sera.
  3. Zwiń w roladę i na około 10 minut włóż do zamrażalnika. Po tym czasie zwinięte ciasto pokrój w średniej grubości plastry.
  4. Blachę wyłóż papierem do pieczenia i rozłóż na nim plasterki rolady. Roztrzep jajko i posmaruj nim zawijańce.
  5. Piecz w piekarniku nagrzanym do 200 st. C przez 15-20 minut.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE