Dzisiaj jest: Czwartek, 18.04.2024 Imieniny: Bogusławy i Bogumiły



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Galareta ozdobna z nóżek wieprzowych


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 4 sztuki nóżki wieprzowe
  • 2 sztuki cebule
  • 2 sztuki marchwie
  • pietruszka
  • 5-6 sztuk jaj ugotowanych na twardo
  • sałata
  • natka pietruszki
  • 1 łyżka  posiekanej natki pietruszki
  • 1 ząbek  czosnku
  • marynowane grzybki lub śliwki
  • pieprz
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Oczyszczone nóżki zalać 4 litrami zimnej wody, gotować na bardzo małym ogniu do chwili, gdy mięso łatwo daje się oddzielić od kości. W trakcie gotowania dodać obrane warzywa.
  2. Ostudzone mięso pokroić w cienkie paski. Przygotować 10-12 filiżanek. Przecedzony wywar przyprawić do smaku solą, pieprzem, roztartym czosnkiem, dodać posiekaną natkę pietruszki. Do filiżanek dodać po 2 łyżki wywaru, ostudzić. Na galarecie ułożyć połówki jaj przekrojem do dołu, na nich pokrojone mięso. Całość zalać pozostałym wywarem i ostudzić. Porcje galarety ułożyć na półmisku. Przybrać liśćmi sałaty i natką pietruszki. Na wykałaczki nabić grzybki.
Smacznego !


Źródło przepisu: książka galarety i galaretki


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE