Dzisiaj jest: Czwartek, 24.01.2019 Imieniny: Felicji i Tymoteusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5831

Galareta ozdobna z nóżek wieprzowych


07.11.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 4 sztuki nóżki wieprzowe
  • 2 sztuki cebule
  • 2 sztuki marchwie
  • pietruszka
  • 5-6 sztuk jaj ugotowanych na twardo
  • sałata
  • natka pietruszki
  • 1 łyżka  posiekanej natki pietruszki
  • 1 ząbek  czosnku
  • marynowane grzybki lub śliwki
  • pieprz
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Oczyszczone nóżki zalać 4 litrami zimnej wody, gotować na bardzo małym ogniu do chwili, gdy mięso łatwo daje się oddzielić od kości. W trakcie gotowania dodać obrane warzywa.
  2. Ostudzone mięso pokroić w cienkie paski. Przygotować 10-12 filiżanek. Przecedzony wywar przyprawić do smaku solą, pieprzem, roztartym czosnkiem, dodać posiekaną natkę pietruszki. Do filiżanek dodać po 2 łyżki wywaru, ostudzić. Na galarecie ułożyć połówki jaj przekrojem do dołu, na nich pokrojone mięso. Całość zalać pozostałym wywarem i ostudzić. Porcje galarety ułożyć na półmisku. Przybrać liśćmi sałaty i natką pietruszki. Na wykałaczki nabić grzybki.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

gosiex88

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione kiszone warzywa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nie daj się alergii Nie daj się alergii

Katarzyna Turek

Wydawnictwo: M


Czym, tak naprawdę różni się alergia od nietolerancji pokarmowej? Co to jest dieta eliminacyjna? Co robić, aby zmniejszyć ryzyko wystąpienia alergii u dziecka? Dlaczego gluten, laktoza i ml

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE