Dzisiaj jest: Czwartek, 21.09.2017 Imieniny: Hipolita i Mateusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5776

Galaretka mięsno-warzywna


27.12.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 200 g  gotowanych żołądków
  • 4 szklanki  bulionu warzywnego
  • 200 g  mieszanych pikli (kukurydza, papryka, ogórki, cebula)
  • 3 łyżki  żelatyny

Sposób przyrządzania:

  1. Pikle odcedź z zalewy, w razie konieczności pokrój na mniejsze kawałki.
  2. Żalatynę zalej niewielką ilością zimnej wody i odstaw, żeby napęczniała.
  3. Zagotuj bulion, przecedź przez lnianą ściereczkę, dodaj namoczoną żelatynę.
  4. Do miseczek nalej po łyżce galarety i odstaw do zastygnięcia.
  5. Następnie ułóż pokrojone w paseczki mięso i pikle, nalej tężejącą galaretę w takiej ilości, aby przykryć składniki.
  6. Foremki wstaw do lodówki na kilka godzin do zastygnięcia.
  7. Przed podaniem foremki zanurz na kilka sekund w gorącej wodzie, wyjmij galaretki, ułóż na półmisku i udekoruj.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE