Dzisiaj jest: Piątek, 20.10.2017 Imieniny: Ireny i Kleopatry



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5780

Gruszkowe tapas


25.05.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

hiszpańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 2 sztuki duże gruszki
  • 150 g  sera pleśniowego
  • 8 sztuk plasterków szynki dojrzewającej
  • 2 łyżki  jabłkowego octu winnego
  • 1 sztuka pomarańcza
  • 4 sztuki goździki
  • ocet balsamiczny
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Gruszki obierz, usuń gniazda nasienne i pokrój owoce w ósemki.
  2. Wymieszaj sok wyciśnięty z pomarańczy z octem winnym, szczyptą soli i goździkami. Marynatą zalej gruszki i pozostaw na 30 minut.
  3. Ser pleśniowy pokrój w paski o rozmiarze gruszkowych ósemek, a każdy plasterek podziel na pół, krojąc go wzdłuż.
  4. Odsącz gruszki z marynaty.
  5. Na każdym kawałku gruszki połóż plasterek sera, owiń szynką i zepnij wykałaczką. Polej gruszkowe tapas octem balsamicznym.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Rusłana

Posty : 40

Przepisy: 58


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE