Dzisiaj jest: Środa, 24.10.2018 Imieniny: Rafała i Marcina



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5817

Gruszkowe tapas


25.05.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

hiszpańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 2 sztuki duże gruszki
  • 150 g  sera pleśniowego
  • 8 sztuk plasterków szynki dojrzewającej
  • 2 łyżki  jabłkowego octu winnego
  • 1 sztuka pomarańcza
  • 4 sztuki goździki
  • ocet balsamiczny
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Gruszki obierz, usuń gniazda nasienne i pokrój owoce w ósemki.
  2. Wymieszaj sok wyciśnięty z pomarańczy z octem winnym, szczyptą soli i goździkami. Marynatą zalej gruszki i pozostaw na 30 minut.
  3. Ser pleśniowy pokrój w paski o rozmiarze gruszkowych ósemek, a każdy plasterek podziel na pół, krojąc go wzdłuż.
  4. Odsącz gruszki z marynaty.
  5. Na każdym kawałku gruszki połóż plasterek sera, owiń szynką i zepnij wykałaczką. Polej gruszkowe tapas octem balsamicznym.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Rusłana

Posty : 40

Przepisy: 58


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki tłuszcz używasz do smażenia?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dobry tłuszcz Dobry tłuszcz

Joseph Mercola

Wydawnictwo: Vivante


W swojej rewolucyjnej książce dr Joseph Mercola przedstawia skuteczną terapię opartą na diecie, która poprawia sprawność mózgu, podnosi odporność, zwiększa poziom energii, a nawet leczy rak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE