Dzisiaj jest: Czwartek, 19.07.2018 Imieniny: Wincentego i Wodzisława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Grzanki po katalońsku


30.07.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

hiszpańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 5 łyżek  oliwy tłoczonej na zimno
  • 4 ząbki  czosnku
  • 4 sztuki kromki wiejskiego chleba
  • 1-2 sztuki bardzo dojrzałe pomidory

Sposób przyrządzania:

  1. Oliwę wlać na patelnię, czosnek obrać i wycisnąć do oliwy. Po kolei smażyć w niej kromki chleba, aż się zarumienią.
  2. Grzanki zdjąć z patelni. Lekko ostudzić i z obu stron posmarować oliwą czosnkową.
  3. Pomidory umyć, osuszyć i przepołowić. Część pomidorów pokroić w ósemki.
  4. Grzanki mocno natrzeć połówkami pomidorów i podawać z pozostałymi pomidorami.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

caaarlaaa

Posty : 0

Przepisy: 48


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE