Dzisiaj jest: Piątek, 20.10.2017 Imieniny: Ireny i Kleopatry



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5780

Grzanki z sardynkami i grillowaną papryką


28.11.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

śródziemnomorska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 6 sztuk kromek pieczywa pszennego
  • 1 sztuka czerwona papryka
  • 1 sztuka puszka sardynek w oliwie
  • 10 sztuk zielonych oliwek
  • 4 łyżki  oliwy
  • 1 sztuka cytryna
  • natka pietruszki

Sposób przyrządzania:

  1. Kromki pieczywa opiecz w tosterze. Skrop oliwą.
  2. Paprykę opiecz nad ogniem, aż jej skórka będzie czarna. Zamknij ją szczelnie w woreczku foliowym, aż ostygnie. Po tym czasie delikatnie zdejmij całą przypaloną skórkę. Pokrój na wąskie paseczki.
  3. Na każdej grzance ułóż porcję sardynek, skrop sokiem z cytryny. Na wierzchu ułóż pokrojone w plasterki oliwki oraz paprykę. Skrop oliwą i udekoruj natką pietruszki.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE