Dzisiaj jest: Środa, 20.06.2018 Imieniny: Bogny i Florentyny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5801

Grzanki z sardynkami i grillowaną papryką


28.11.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

śródziemnomorska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 6 sztuk kromek pieczywa pszennego
  • 1 sztuka czerwona papryka
  • 1 sztuka puszka sardynek w oliwie
  • 10 sztuk zielonych oliwek
  • 4 łyżki  oliwy
  • 1 sztuka cytryna
  • natka pietruszki

Sposób przyrządzania:

  1. Kromki pieczywa opiecz w tosterze. Skrop oliwą.
  2. Paprykę opiecz nad ogniem, aż jej skórka będzie czarna. Zamknij ją szczelnie w woreczku foliowym, aż ostygnie. Po tym czasie delikatnie zdejmij całą przypaloną skórkę. Pokrój na wąskie paseczki.
  3. Na każdej grzance ułóż porcję sardynek, skrop sokiem z cytryny. Na wierzchu ułóż pokrojone w plasterki oliwki oraz paprykę. Skrop oliwą i udekoruj natką pietruszki.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE