Dzisiaj jest: Wtorek, 12.11.2019 Imieniny: Renaty i Witolda



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5849

Grzanki z sardynkami i grillowaną papryką


28.11.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

śródziemnomorska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 6 sztuk kromek pieczywa pszennego
  • 1 sztuka czerwona papryka
  • 1 sztuka puszka sardynek w oliwie
  • 10 sztuk zielonych oliwek
  • 4 łyżki  oliwy
  • 1 sztuka cytryna
  • natka pietruszki

Sposób przyrządzania:

  1. Kromki pieczywa opiecz w tosterze. Skrop oliwą.
  2. Paprykę opiecz nad ogniem, aż jej skórka będzie czarna. Zamknij ją szczelnie w woreczku foliowym, aż ostygnie. Po tym czasie delikatnie zdejmij całą przypaloną skórkę. Pokrój na wąskie paseczki.
  3. Na każdej grzance ułóż porcję sardynek, skrop sokiem z cytryny. Na wierzchu ułóż pokrojone w plasterki oliwki oraz paprykę. Skrop oliwą i udekoruj natką pietruszki.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE