Dzisiaj jest: Środa, 17.10.2018 Imieniny: Wiktora i Małgorzaty



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5817

Grzyby w śmietanie


05.09.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 75 dag  grzybów
  • cebula
  • 4-5 łyżek  śmietany
  • 1-2 łyżki  mąki
  • 2 łyżki  masła roślinnego
  • natka pietruszki
  • pieprz
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Grzyby dokładnie oczyścić, pokroić i włożyć do garnka. Cebulę drobno posiekać, przesmażyć na maśle, nie rumieniąc, włożyć do grzybów, wlać 2-3 łyżki wody, przyprawić i dusić pod przykryciem do czasu, aż grzyby będą miękkie.
  2. Następnie wlać śmietanę wymieszaną z mąką i zagotować.Podawać posypane natką pietruszki z ryżem bądź pieczywem razowym.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

gosiex88

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki tłuszcz używasz do smażenia?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dobry tłuszcz Dobry tłuszcz

Joseph Mercola

Wydawnictwo: Vivante


W swojej rewolucyjnej książce dr Joseph Mercola przedstawia skuteczną terapię opartą na diecie, która poprawia sprawność mózgu, podnosi odporność, zwiększa poziom energii, a nawet leczy rak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE