Dzisiaj jest: Czwartek, 14.12.2017 Imieniny: Alfreda i Izydora



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5785

Grzyby w śmietanie


05.09.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 75 dag  grzybów
  • cebula
  • 4-5 łyżek  śmietany
  • 1-2 łyżki  mąki
  • 2 łyżki  masła roślinnego
  • natka pietruszki
  • pieprz
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Grzyby dokładnie oczyścić, pokroić i włożyć do garnka. Cebulę drobno posiekać, przesmażyć na maśle, nie rumieniąc, włożyć do grzybów, wlać 2-3 łyżki wody, przyprawić i dusić pod przykryciem do czasu, aż grzyby będą miękkie.
  2. Następnie wlać śmietanę wymieszaną z mąką i zagotować.Podawać posypane natką pietruszki z ryżem bądź pieczywem razowym.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

gosiex88

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olejki aromatyczne w domowej apteczce Olejki aromatyczne w domowej apteczce

Susanna Farber, Axel Meyer

Wydawnictwo: Purana


Naturalne, czyste zapachy dla zdrowia i dobrego samopoczucia. Olejki eteryczne wyrażają ducha rośliny w postaci jej charakterystycznego zapachu. Mogą nas orzeźwiać, jak cytrusy, upajać, jak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE