Dzisiaj jest: Piątek, 10.04.2020 Imieniny: Michała i Makarego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5852

Hiszpańskie zielone oliwki z kozim serem i miodem


14.11.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

hiszpańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • hiszpańskie zielone oliwki,
  • kozi ser,
  • jabłka (najlepiej Golden Delicious),
  • kilka orzechów laskowych,
  • naturalny miód wielokwiatowy,
  • sok z jednej cytryny,
  • oliwa Extra Vergine

Sposób przyrządzania:

  1. Pokroić ser kozi na kawałki wielkości orzecha laskowego. Obrać jabłka, a następnie pokroić w 1 cm kostkę i wymieszać z odrobiną soku z cytryny. Połączyć zielone oliwki, ser kozi, jabłka i orzechy laskowe w miseczce.
  2. Przygotować dressing z 2 łyżek miodu, reszty soku z cytryny i 4 łyżek oliwy z oliwek. Dressing i składniki połączyć, odstawić na 20 minut, by smaki się wymieszały.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Natalia_cooking

Posty : 0

Przepisy: 32


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE