Dzisiaj jest: Wtorek, 13.11.2018 Imieniny: Stanisława i Mikołaja



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5822

Jaja a'la mimoza


03.09.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki jaja
  • 1 główka  sałaty
  • 4 sztuki pomidory
  • 1 łyżeczka  musztardy
  • 2 łyżki  majonezu
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Ugotować jaja na twardo. Obrać je ze skorupek, przekroić na pół i wyjąć żółtka. Na talerzu rozłożyć liście sałaty, a na nich poukładać plastry pomidorów i połówki białek.
  2. Dwa żółtka odłożyć, resztę utrzeć z majonezem i musztardą. Dodać sól, pieprz i drobno posiekaną natkę. Tak przygotowanym farszem napełnić białka jaj. Całość posypać pozostałymi żółtkami utartymi na drobnej tarce.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

gosiex88

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki tłuszcz używasz do smażenia?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dobry tłuszcz Dobry tłuszcz

Joseph Mercola

Wydawnictwo: Vivante


W swojej rewolucyjnej książce dr Joseph Mercola przedstawia skuteczną terapię opartą na diecie, która poprawia sprawność mózgu, podnosi odporność, zwiększa poziom energii, a nawet leczy rak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE