Dzisiaj jest: Sobota, 24.08.2019 Imieniny: Jerzego i Bartłomieja



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5847

Jaja a'la mimoza


03.09.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki jaja
  • 1 główka  sałaty
  • 4 sztuki pomidory
  • 1 łyżeczka  musztardy
  • 2 łyżki  majonezu
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Ugotować jaja na twardo. Obrać je ze skorupek, przekroić na pół i wyjąć żółtka. Na talerzu rozłożyć liście sałaty, a na nich poukładać plastry pomidorów i połówki białek.
  2. Dwa żółtka odłożyć, resztę utrzeć z majonezem i musztardą. Dodać sól, pieprz i drobno posiekaną natkę. Tak przygotowanym farszem napełnić białka jaj. Całość posypać pozostałymi żółtkami utartymi na drobnej tarce.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

gosiex88

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Który z zagranicznych tzw. superfoods uważasz za najlepszy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Insulinooporność. Dieta dla zdrowia Insulinooporność. Dieta dla zdrowia

Dorota Drozd

Wydawnictwo: RM


Insulinooporność to według definicji stan obniżonej wrażliwości tkanek na działanie insuliny. Choroba jest podstępna, ponieważ jej objawy przez długi czas pozostają utajone. Następstwem teg

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE