Dzisiaj jest: Piątek, 20.10.2017 Imieniny: Ireny i Kleopatry



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5780

Jajecznica z pomidorami


12.11.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 4 sztuki jajka
  • 1 sztuka cebula
  • 2 sztuki plasterki szynki
  • 1/3 sztuki pomidorów krojonych z puszki
  • masło
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Szynkę pokrój w paski. Cebulę obierz i drobno posiekaj.
  2. Na patelni rozpuść masło i zeszklij na nim cebulę. Następnie dodaj szynkę i smaż przez chwilę, mieszając. Dodaj pomidory z puszki i smaż przez minutę.
  3. Jajka wbij do miseczki i roztrzep widelcem. Następnie wlej je na patelnię z podsmażoną szynką. Smaż chwilę, by jajka się ścięły. Dopraw solą do smaku.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE