Dzisiaj jest: Poniedziałek, 23.07.2018 Imieniny: Bogny i Apolinarego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Jajecznica z pomidorami


12.11.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 4 sztuki jajka
  • 1 sztuka cebula
  • 2 sztuki plasterki szynki
  • 1/3 sztuki pomidorów krojonych z puszki
  • masło
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Szynkę pokrój w paski. Cebulę obierz i drobno posiekaj.
  2. Na patelni rozpuść masło i zeszklij na nim cebulę. Następnie dodaj szynkę i smaż przez chwilę, mieszając. Dodaj pomidory z puszki i smaż przez minutę.
  3. Jajka wbij do miseczki i roztrzep widelcem. Następnie wlej je na patelnię z podsmażoną szynką. Smaż chwilę, by jajka się ścięły. Dopraw solą do smaku.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE