Dzisiaj jest: Sobota, 23.06.2018 Imieniny: Wandy i Zenona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5801

Jajka diabelskie po kastylijsku


21.07.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

hiszpańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 9 sztuk jajek
  • 1-2 sztuki zielone strączki chili
  • 2 ząbki  czosnku
  • 1 sztuka cebula
  • 2 łyżki  oliwy z oliwek
  • 2 łyżeczki  startego imbiru
  • 1 łyżeczka  kminu rzymskiego
  • sól
  • trochę cukru
  • 100 sztuk śmietany
  • 300 sztuk wywaru warzywnego

Sposób przyrządzania:

  1. Jajka ugotować na twardo i obrać. Chili oczyścić, umyć i przepołowić, usunąć ogonki i gniazda nasienne, pokroić w drobną kostkę.
  2. Czosnek i cebulę obrać, pokroić w pierścienie, czosnek rozgnieść.
  3. Oliwę rozgrzać, dusić czosnek, imbir i cebulę, aż cebula się zeszkli. Dodać chmili, kmin, sól i cukier i dusić jeszcze 3 minuty. Ostudzić, przełożyć do miksera i drobno zmiksować. Dolewać stopniowo gorący wywar i śmietanę. Wszystko przełożyć z powrotem do garnka i zagotować.
  4. Włożyć do środka jajka, zmniejszyć ogień i gotować wszystko około 35 minut. Jajka podawać z chlebem na zimno, albo na ciepło.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

znawca17

Posty : 0

Przepisy: 52


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE