Dzisiaj jest: Sobota, 29.02.2020 Imieniny: Rufina i Hilarego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5851

Jajka po meksykańsku


14.08.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

meksykańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki papryki w różnych kolorach
  • 2 sztuki średnie cebule
  • 1 sztuka puszka groszku
  • 6 sztuk jajek
  • bazylia
  • vegeta
  • pieprz ziołowy
  • sól
  • olej

Sposób przyrządzania:

  1. Papryki myjemy, osuszamy i wycinamy gniazda nasienne. Miąższ kroimy w paseczki.
  2. Cebule kroimy w kostkę i szklimy na oleju, a następnie dodajemy paprykę i smażymy tak, by była lekko twarda. Przyprawiamy do smaku vegetą i pieprzem.
  3. Cebulę z papryką przekładamy do naczynia żaroodpornego, wsypujemy groszek i mieszamy.
  4. Łyżką formujemy wgłębienia, do których delikatnie wbijamy jajka. Lekko solimy, posypujemy bazylią. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temp. 180 st. i pieczemy 30 min., aż jajka się usmażą. Podajemy z ryżem.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

m.wochniak

Posty : 0

Przepisy: 108


Oceń przepis:

Średnia ocena: 3.00 Ocen: 1

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE