Dzisiaj jest: Czwartek, 25.04.2019 Imieniny: Marka i Jarosława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5843

Jajka po meksykańsku


14.08.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

meksykańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki papryki w różnych kolorach
  • 2 sztuki średnie cebule
  • 1 sztuka puszka groszku
  • 6 sztuk jajek
  • bazylia
  • vegeta
  • pieprz ziołowy
  • sól
  • olej

Sposób przyrządzania:

  1. Papryki myjemy, osuszamy i wycinamy gniazda nasienne. Miąższ kroimy w paseczki.
  2. Cebule kroimy w kostkę i szklimy na oleju, a następnie dodajemy paprykę i smażymy tak, by była lekko twarda. Przyprawiamy do smaku vegetą i pieprzem.
  3. Cebulę z papryką przekładamy do naczynia żaroodpornego, wsypujemy groszek i mieszamy.
  4. Łyżką formujemy wgłębienia, do których delikatnie wbijamy jajka. Lekko solimy, posypujemy bazylią. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temp. 180 st. i pieczemy 30 min., aż jajka się usmażą. Podajemy z ryżem.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

m.wochniak

Posty : 0

Przepisy: 108


Oceń przepis:

Średnia ocena: 3.00 Ocen: 1


NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Co jeść, by pozbyć się objawów Hashimoto Co jeść, by pozbyć się objawów Hashimoto

Izabella Wentz

Wydawnictwo: Otwarte


Przepisy i plany żywieniowe, które pozwolą ci odzyskać kontrolę nad zdrowiem tarczycy. Autoimmunologiczna choroba tarczycy może być efektem infekcji, niedoboru składników odżywczych i jedze

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE