Dzisiaj jest: Poniedziałek, 25.09.2017 Imieniny: Aurelii i Ładysława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5777

Jajka z sherry w rosole cielęcym


29.07.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 150 ml  rosołu z cielęciny
  • 75 ml  wytrawnego sherry
  • 5-7 sztuk gałązek bazylii
  • 4 sztuki jajka
  • sól
  • pieprz czarny
  • chleb biały

Sposób przyrządzania:

    Rosół wlać na dużą patelnię. Wlać sherry i zagotować.
  1. Bazylię opłukać, strzepnąć wodę i oderwać liście od łodyg. Włożyć do wrzątku na patelni i pozostawić na około 5 minut. Wybijać ostrożnie 4 jajka. Gotować około 3 minut, aż białko się zetnie. Przez cały czas skrapiać żółtka wywarem. Wyjąć jajka i włożyć do 4 rozgrzanych miseczek.
  2. Wywar trochę zredukować na silnym ogniu, następnie polać jajka. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z białym chlebem.
  3. Smacznego !



    Przepis dodany przez:

    caaarlaaa

    Posty : 0

    Przepisy: 48


    Oceń przepis:

    Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

    SONDA


    Jakie są Twoje ulubione grzyby?


    Archiwum sond »

    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

    Producent: Herbapol


    Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    NOWOŚCI WYDAWNICZE

    Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

    Kimberly A. Tessmer

    Wydawnictwo: Illuminatio


    Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI WYDAWNICZE