Dzisiaj jest: Czwartek, 21.03.2019 Imieniny: Benedykta i Lubomira



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5838

Kaczuszki z jaj


05.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 5 osób


Składniki

  • 4 sztuki jaja
  • 2-3 sztuki listki sałaty
  • 2-3 łyżki  białego sera
  • 8 sztuk ziaren pieprzu
  • kawałek gotowanej marchewki
  • kilka pieczarek
  • olej do smażenia
  • pieprz
  • sól
  • majonez

Sposób przyrządzania:

  1. Jaja ugotować na twardo, ostudzić, obrać, przekroić na pół. Pieczarki drobniutko posiekać i podsmażyć na odrobinie oleju. Po wystudzeniu połączyć z żółtkami jaj, doprawić przyprawami i nadziewać farszem białka. Ułożyć farszem do dołu.
  2. Z białego sera, roztartego na talerzyku widelcem uformować dłońmi małe kulki (główki kaczuszek). Połączyć je z połówką jaja kawałkiem wykałaczki. Należy uważać przy jedzeniu. Z pieprzu zrobić oczka, a z marchwi dziobek. Z wierzchu polać jajka majonezem.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

gosiex88

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaka jest Twoja ulubiona sałatka?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nie daj się alergii Nie daj się alergii

Katarzyna Turek

Wydawnictwo: M


Czym, tak naprawdę różni się alergia od nietolerancji pokarmowej? Co to jest dieta eliminacyjna? Co robić, aby zmniejszyć ryzyko wystąpienia alergii u dziecka? Dlaczego gluten, laktoza i ml

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE