Dzisiaj jest: Poniedziałek, 11.12.2017 Imieniny: Damazego i Waldemara



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5784

Kanapeczki serowe


18.11.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 6 sztuk kromek chleba tostowego
  • 30 dag  sera żółtego
  • 2 sztuki jajka
  • 1 szczypta  soli
  • bułka tarta
  • olej
  • 1 łyżka  majonezu
  • ketchup
  • 1 szczypta  słodkiej mielonej papryki

Sposób przyrządzania:

  1. Jajka rozkłóć z dodatkiem szczypty soli. Ser pokrój w grube plastry, obtocz w jajku i bułce tartej. Smaż na rozgrzanym oleju.
  2. Do miseczki włóż łyżkę majonezu, łyżkę ketchupu i szczyptę mielonej papryki. Wymieszaj.
  3. Chleb tostowy podpiecz kilka minut w piekarniku. Następnie każdą kromkę posmaruj sosem ketchupowo-majonezowym, połóż plaster smażonego sera i polej ketchupem.
  4. Podawaj jeszcze ciepłe.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olejki aromatyczne w domowej apteczce Olejki aromatyczne w domowej apteczce

Susanna Farber, Axel Meyer

Wydawnictwo: Purana


Naturalne, czyste zapachy dla zdrowia i dobrego samopoczucia. Olejki eteryczne wyrażają ducha rośliny w postaci jej charakterystycznego zapachu. Mogą nas orzeźwiać, jak cytrusy, upajać, jak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE